Hoppa över navigering

Mycket livligt på Helsingfors-Vanda i september

Article published
31.08.2023 kl 13:03
Archived
Kuvituskuva lentoaseman all gates -kyltistä ja ikkunoista.
Resa
Det kommer att finnas många passagerare på Helsingfors-Vanda flygplats under september, så det lönar sig att reservera lite mer tid än vanligt för incheckning, bagageinlämning och säkerhetskontroll. Läs våra tips för en smidig resa.

Under livliga resdagar, särskilt på morgnar och eftermiddagar, kan väntetiderna vid säkerhetskontrollen vara något längre än normalt. Vi gör allt vi kan för att det ska gå smidigt att resa, och vi ber passagerarna beakta de anvisningar som gör resan smidigare.

Om du reser med lastrumsbagage rekommenderar vi att du reserverar mer tid än vanligt för incheckning och bagageinlämning.

Cyklar, golf- och skidutrustning behandlas som specialbagage. Kontrollera med ditt flygbolag instruktionerna för specialbagage. I avgångshallen i Helsingfors-Vanda finns en separat incheckningsdisk för specialbagage.

Om du reser med handbagage rekommenderar vi att du gör incheckningen på förhand. På så sätt kan du gå direkt till säkerhetskontrollen när du anländer till flygplatsen.

Du kan göra säkerhetskontrollen smidigare genom att följa anvisningarna om säkerhetskontroll på Helsingfors-Vanda flygplats som finns på Finavias webbplats.

Förbered dig för flygresan redan hemma

När du packar ditt bagage, kan du kontrollera i Finavias packningsanvisningar vad du kan packa i handbagaget och vad som ska packas i lastrummet.

Du kan också boka din parkering i förväg för att få det bästa priset på det parkeringsområde som du vill ha. Till exempel i parkeringshuset P2 ryms högre fordon och där finns en direkt hissanslutning till terminalen.

Beställ också till din e-postadress information om din flygning och information om tjänster nära din avgångsgate. Bekanta dig med Finavias MyFlight -tjänst.

Uppdaterat 6.9.2023 kl. 15.30.