Ohita navigaatio

Hiihtolomalle lasten kanssa – lue vinkkimme Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
03.02.2023 klo 08:36
Lapsi ja isä lentokoneen edessä
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita lapsiperheiden palveluita, leikkipaikkoja ja lastenhoitotiloja.

Parhaat leikkipaikat Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevat porttialueella. Porteilta 16 ja 20 löytyy luontoaiheisia leikkipuistoja, joissa perheen pienimmät voivat temmeltää.

Passintarkastuksen jälkeen portilla 52 on Olohuone Maja, jossa kaiken ikäiset voivat verrytellä ennen lentoa. Portin 40 läheltä löytyy lisäksi ympäri vuoden auki olevat joulutupa, jota voi ihastella koko perheen kanssa.

Lapsi lentoasemalla

Helsinki-Vantaalla on lapsille leikkipaikkoja porttialueella.

Lastenvaunut ja rattaat

Lastenvaunujen osalta käytännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Mikäli omat vaunut tai rattaat pitää jättää lähtöselvitykseen, pienillä matkustajilla on mahdollisuus jatkaa matkaa terminaalissa lentoaseman lasten rattaissa.

Lentokoneen ruumaan menevät rattaat ja vaunut tulee pakata suojapussiin. Jotkin lentoyhtiöt tarjoavat matkustajille suojapussin lähtöselvityksessä.

Kun lähtöselvitys on tehty, lapsiperheitä palvelee Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa oma leveämpi linjasto.

Lastenhoitotilat porttialueella

Lentoasemalla on myös useita rauhallisia lastenhoito- ja imetystiloja.

Vessojen yhteydessä on erillisiä lastenhoitotiloja, joissa vaipanvaihto onnistuu. Lastenhoitotarvikkeita on myös esteettömissä vessoissa, jossa on reilummin tilaa toimia lasten kanssa.

Lentoasemalta löytyy ihmeteltävää ja puuhaa perheen pienimmille.

Ruokailu lentoasemalla

Lentoaseman ravintolat tarjoavat lapsille sopivia annoksia, syöttötuoleja ja lämmittävät pikkulasten omia ruokia ja tuttipulloja tarvittaessa. Vauvan ruoat kuten piltit ja soseet voi viedä läpi turvatarkastuksesta porttialueelle ja lentokoneeseen.

Muumeja rakastavilla perheillä riittää ihasteltavaa portin 40 muumikahvilassa. Muumikahvila sijaitsee passintarkastuksen jälkeisellä kaukolentoalueella.

Helppo pysäköinti

Lapsiperheen on helppo saapua lentoasemalle omalla autolla. Auton voi pysäköidä terminaalin kylkeen P2-pysäköintitaloon, jossa on leveämmät ruudut ja hissiyhteys suoraan terminaaliin. Pysäköintialueen kerrokset ovat erivärisiä ja kerroksilla on omat eläinhahmot.

Varaamalla pysäköinnin ennakkoon saat parhaan hinnan ja varmistat paikan haluamaltasi alueelta. Helsinki-Vantaalla on yhteensä neljä pysäköintitaloa ja ulkoalue.

Lue myös

Lasten kanssa matkustaminen

Tilaa lentosi tiedot MyFlight -palvelusta