Hoppa över navigering

Sportlov med barn – läs våra tips för Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
03.02.2023 kl 08:36
Lapsi ja isä lentokoneen edessä
Resa
På Helsingfors-Vanda flygplats finns flera lekplatser, skötrum och tjänster för barnfamiljer.

De bästa lekplatserna på Helsingfors-Vanda flygplats ligger i gateområdet. Vid gater 16 och 20 finns lekplatser med naturtema, där de minsta i familjen kan leka.

Efter passkontrollen finns Vardagsrum Maja vid gate 52, där personer i alla åldrar kan stretcha före flyget. Nära gate 40 finns också Julstugan, som är öppen året runt och som man kan beundra tillsammans med hela familjen.

Lapsi lentoasemalla

Helsingfors-Vanda flygplats har lekplatser för barn i gateområdet.

Barnvagnar och sittvagnar

Flygbolagen har olika sätt att hantera barnvagnar. Små passagerare har möjlighet att fortsätta resan i terminalen med flygplatsens sittvagn, om du måste lämna in barnvagnen vid incheckningen.

Packa sittvagnar och barnvagnar som ska checkas in som lastrumsbagage i en skyddspåse. En del flygbolag erbjuder passagerarna en skyddspåse gratis vid incheckningen.

Skötrum i gateområdet

Det finns också flera lugna rum för barnavård och amning på flygplatsen.

I anslutning till toaletterna finns separata skötrum med möjlighet till blöjbyten. Barnavårdsartiklar finns också på de tillgänglighetsanpassade toaletterna som har mer utrymme för barnskötsel.

Det finns mycket att göra och beundra på flygplatsen för de minsta i familjen.

Mat på flygplatsen

Flygplatsens restauranger har lämpliga portioner för barn och barnstolar och de kan också värma upp er egen mat för småbarn samt nappflaskor vid behov. Barnmat, såsom Piltti-produkter och puréer, kan tas genom säkerhetskontrollen till gateområdet och ombord på flygplanet.

Muminälskande familjer har mycket att se i muminkaféet vid gate 40. Muminkaféet ligger i långdistansflygområdet efter passkontrollen.

Enkel parkering

Det är lätt för barnfamiljer att komma till flygplatsen med egen bil. Bilen kan parkeras vid sidan av terminalen i parkeringshus P2, som har bredare rutor och en hissanslutning direkt till terminalen. Parkeringshusets våningar har olika färger och varje våning har sina egna djurfigurer.

Genom att boka parkering i förväg får du det bästa priset och garanterad plats i ditt önskade område. Helsingfors-Vanda har totalt fyra parkeringshus och ett utomhusområde.

Läs även

Resa med barn

Beställ dina flyguppgifter från MyFlight-tjänsten