Ohita navigaatio

Kuusamo: kansallispuistojen maa, joka houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden

Artikkeli julkaistu
19.04.2024 klo 10:00
Kesäinen maisema Kuusamossa. Nainen ihastelee maisemaa.
Reitit & Kohteet
Rukan kuuluisat rinteet ja viisi upeaa kansallispuistoa kutsuvat matkailijoita Kuusamoon vuoden jokaisena päivänä. Kuusamoon on erinomaiset lentoyhteydet Helsinki-Vantaalta ja Euroopan suurkaupungeista.

Kuusamo tarjoaa vierailijoille ainutlaatuista luontoa ja monipuolisia aktiviteetteja, jotka tarjoavat elämyksiä jokaiselle vuodenajalle. Kesäisin Kuusamon lukuisat vaellusreitit ja kansallispuistot kutsuvat rentoutumaan luonnon rauhaan, kun taas talvella lumoavat lumimaisemat ja hiihtokeskukset täyttävät alueen elämällä.

Maisemakuva Posiosta, Kuusamosta syksyllä

Kuva: Harri Tarvainen / Visit Finland.

Kuusamoon lennetään ympärivuotisesti Helsingistä: Kesällä 2024 Finnair lentää Helsingistä Kuusamoon 5–7 kertaa viikossa. Talvella Eurowings lentää suoria reittilentoja Saksan Frankfurtista ja Düsseldorfista sekä Edelweiss Sveitsin Zürichistä. Kuusamoon lennetään myös charter-lentoja Euroopasta.

Kuusamon lentoasema toimii porttina kansallispuistojen maahan. Vain tunnin ajomatkan sisällä on viisi toisistaan hyvin erilaista kansallispuistoa, Oulanka, Salla, Riisitunturi, Iso-Syöte ja Hossa, joten lentoasemalta pääsee kätevästi suuntaamaan heti kohti seikkailuja. Lentoasemalta on säännöllisiä bussiyhteyksiä Rukan hiihto- ja lomakeskukseen sekä Sallan kansallispuistoon.

Laskettelijoita Rukan talvimaisemassa Kuusamossa

Kuva: Harri Lindfors / Ski.fi.

Kesä on täydellinen aika nauttia Kuusamon ainutlaatuisesta luonnosta täysin siemauksin. Voit kokea jännittäviä hetkiä koskenlaskussa, tutkia Oulangan kansallispuiston upeita maisemia ja rentoutua kalastuksen parissa. Pyöräily, patikointi ja marjastus ovat myös suosittuja kesäaktiviteetteja.

Suomen suurin kanjonijärvi, Julma Ölkky, on Kuusamon piilevä helmi. 50 metrin korkuisten kallioseinämien jykevyyden aistii parhaiten vesiltä, joka sekin on noin 50 m syvä, mutta kanjonijärveä kiertävä 10 km pituinen Ölökyn ähkäsy -reitti on myös kokemisen arvoinen.

Pääkuva: Harri Tarvainen / Visit Finland.

Tutustu myös muihin Lapin kohteisiin:

Kittilä

Ivalo

Rovaniemi