helsinki_airport_urban_food_market2_finavia.jpg
Julkaistu
25.5.2015 klo 09:00
Uutiskanava
Uutinen

Katso lista: Täältä löytyy ruokaa ja juomaa vegaaneille

Kasvisruokien kysyntä lentoaseman ravintoloissa kasvaa. Helsinki-Vantaalla valikoimaa on tarjolla runsaasti. Myös vegaaniruokavaliota noudattavien toiveet on huomioitu.

Kokosimme listan, josta voi helposti katsoa esimerkkejä vegaaniaterioista.

Urban Food Market, terminaali 1:n lähtöselvitysalue: vegaanileipä sisältää hummusta, grillattua paprikaa ja artisokansydämiä.

Cesar’s Little Italy, terminaali 2:n pohjakerros: aamiaisbuffetissa on päivittäin saatavilla vegaanisia puuroja. Elokuun loppuun asti avoinna olevan pop-up-salaattibaari Edenin itse koottaviin salaatteihin voi valita useita vegaanisia lisukkeita.

Coffee Spoon, terminaali 2:n lähtöselvitysalue: monipuolinen salaattibaari, josta löytyy vegaanisia lisukkeita. Pieneen nälkään sopiva kasvispikari sisältää kurkkua, porkkanaa ja kirsikkatomaatteja.

Fly Inn (portti 27), Seasons (portti 14) ja O’Learys (portti 29, 2. krs.): Ravintoloiden kaikki kasvisruuat saa myös vegaanisina.

Arctic Bar, (portti 30, 2. krs) saa pyydettäessä listan ulkopuolelta vegaanisen salaatin tai täytetyn leivän.

Wine & View (portti 26): herkullisia, sesongeittain vaihtuvia kasvistapaksia, joista suurin osa on vegaanisia.

Café Tori (portti 26–27) ja Café Alvar A. (portti 24): tuoreita kasviksia sisältäviä kasvispikareita. Torin päivittäin vaihtuvista lounaskeitoista osa on vegaanisia.

Freshly Made (portti 27): vegaanileipä, jossa on hummusta, grillattua paprikaa ja artisokansydämiä.

Johan & Nyström Café (portti 13): vegaanileipä, jossa hummusta, avokadoa, omenaa ja porkkanaa.

TwoTigers (portti 34): vegaanin sushilautanen (Vegetarian sushi platter) ja Kombu-kasviskeitto, joka voidaan valmistaa myös ilman kananmunaa.

Välipalanälkään sopii raikas hedelmäsalaatti tai pähkinäsekoitus, joita on saatavilla useista lentoaseman kahviloista.

Useimmissa kahviloissa kahvin saa soijamaidolla, jota voidaan vaahdottaa myös erikoiskahveihin. Soijamaidon voi valita myös ruokajuomaksi. Kahviloista löytyy laaja valikoima mehuja ja smoothieita, jotka ovat maidottomia ja lisäaineettomia.

Helsinki-Vantaan kahvilat ja ravintolat tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja, jotka sopivat kaikille erikoisruokavaliota noudattaville matkustajille. Vaihtoehdot on merkitty ravintoloiden ruokalistoille ja kahviloissa kyltein ja tuotetiedoin.

Vegaaniaterian voi myös tilata etukäteen

Jos haluat syödä ruokaa, joka ei sisällä eläinkunnan tuotteita, voit tilata ateriasi etukäteen. Ota yhteyttä Helsinki-Vantaan ravintoloihin:

SSP Finland, puh. 0207 629732, sales@sspfinland.fi tai
HMSHost, feelgood.helsinki@hmshost.net

Ravintolan henkilökunnalta voi vielä varmistaa, ettei tuotetta ole käsitelty tuotantolinjalla, jossa on saatettu käsitellä eläinperäisiä tuotteita.

Hae Helsinki-Vantaan kahviloita ja ravintoloita

Lue seuraavaksi

Uudistunut O’Learys ja uusi Burger King avasivat ovensa

Lennolle lähtevän ravintolavalikoima laajeni Helsinki-Vantaalla entisestään. Remontoitu sporttibaari ja pikaruokasuosikin kolmas toimipiste avautuivat lentoasemalla.

Koe Helsinki-Vantaan kulinaarikesä: Makumatka huippukokkien johdolla

Lentoasemalla pääsee kesällä nauttimaan suomalaisten huippukokkien annoksia. Fly Innissä nautitaan maankuulun Gösta-ravintolan herkkuja. Viinibaari Wine & View...

Suunnittele oma lentomenu: aamulento

Jos syöt lennolla mieluiten itse valitsemaasi ruokaa, löydät Helsinki-Vantaan lentoasemalta runsaasti herkullisia ja terveellisiä vaihtoehtoja.

Sporttibaari O’Learys uudistuu – porttialueelle uusi Burger King

Helsinki-Vantaan sporttibaari O’Learys saa uuden ilmeen kevään 2017 aikana. Kesäkuussa uudistuvan O’Learysin viereen avautuu upouusi Burger King.