Ohita navigaatio

Katso lista: Täältä löytyy ruokaa ja juomaa vegaaneille

Artikkeli julkaistu
25.05.2015 klo 06:00
Arkistointipäiväys
Matkustus
Kasvisruokien kysyntä lentoaseman ravintoloissa kasvaa. Helsinki-Vantaalla valikoimaa on tarjolla runsaasti. Myös vegaaniruokavaliota noudattavien toiveet on huomioitu.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kahvilat ja ravintolat tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja, jotka sopivat kaikille erikoisruokavaliota noudattaville matkustajille. Vaihtoehdot on merkitty ravintoloiden ruokalistoille ja kahviloissa kyltein ja tuotetiedoin.

Vegaaneille esimerkiksi välipalanälkään sopivat raikas hedelmäsalaatti tai pähkinäsekoitus, joita on saatavilla useista lentoaseman kioskeista ja kahviloista.

Kahviloissa kahvin saa soija- tai kauramaidolla, joita voidaan vaahdottaa myös erikoiskahveihin. Soija- tai kauramaidon voi valita myös ruokajuomaksi. Kahviloista löytyy lisäksi laaja valikoima mehuja ja smoothieita, jotka ovat maidottomia ja lisäaineettomia.

Katso myös laaja listamme lentoaseman ruokavinkeistä erikoisruokavalioita noudattaville.

Esimerkkejä lentoaseman vegaanitarjonnasta

Arctic Bar (portti 30): Pyydettäessä saa listan ulkopuolelta vegaanisen salaatin tai täytetyn leivän.

Bistrot (saapuvat 2A): Tarjolla tuoreita, vegaanisia croissantteja sekä salaatteja.

Café Tori (portti 26–27): Torin kuukausittain vaihtuvista lounaskeitoista osa on vegaanisia.

Cesar’s Little Italy (T2, pohjakerros): Aamiaisbuffetissa on päivittäin saatavilla esimerkiksi vegaanisia puuroja. Aamusta iltaan tarjolla oleva, runsas salaattibaari rakentuu oman keittiön tuotteista. Salaattiannokseen voi valita useita vegaaneille sopivia lisukkeita. Vaihtuvassa lounasbuffetissa on tarjolla vaihtelevasti vegaanisia ruokia, ja päivittäin vaihtuva keitto on lisäksi useamman kerran viikossa kasvispohjainen.

Fly Inn (portti 27): Ravintolan kaikki kasvisruoat saa myös vegaanisina.

Freshly Made (portti 27): Täytetyn leivän saa halutessaan mukaansa vegaanisin täyttein.

Grab & Fly (portti 16): Pienempään nälkään tarjolla on esimerkiksi vegaanismoothieita ja hedelmäsalaattia.

Johan & Nyström Café (portti 13): Kahvin kanssa maistuvat vegaaniset välipalavaihtoehdot, kuten hedelmäsalaatti tai chia bowl.

O’Learys (portti 29): Ravintolan kaikki kasvisruoat saa pyynnöstä myös vegaanisina. O’Learysin kesän uutuustuote on maukas Oumph!-burger.

Pier Zero (portit 28-29): Palkitussa ravintolassa maistuvat vegaaniset salaatit.

Starbucks (portti 32, saapuvat 2B): Starbucksin vastikään uudistetusta ruokatuotevalikoimasta löytyvät esimerkiksi vegaaninen falafel-hummussalaatti sekä falafelwrap.

Tapio Café (portit 24-25): Kahvilassa raikkaina ruokina maistuvat tuoreita kasviksia sisältävät kasvispikarit sekä falafel-hummussalaatti.

TwoTigers (portti 34): Kasvispohjainen sushilautanen (Vegetarian sushi platter) sopii vegaanillekin, ja Kombu-kasviskeitto voidaan valmistaa myös ilman kananmunaa.

Urban Food Market (T1, lähtöselvitys): Asiakkaan maun mukaan täytetty leipä voidaan täyttää vegaanisin täyttein. Tarjolla on myös vegaanismoothieita.

WHSmith-kioskit (portti 15, portti 29, T2, lähtöaula ja T1, saapuvat): Laajassa snack-valikoimassa ovat tarjolla muun muassa vegaaniset Yosa-kauravälipalat sekä maukas falafel-hummussalaatti.

Wine & View (portti 26): Herkullisista, sesongeittain vaihtuvista kasvistapaksista suurin osa on vegaanisia.

Vegaaniaterian voi myös tilata etukäteen

Kahviloiden ja ravintoloiden henkilökunta antaa mielellään lisätietoa vegaaniruokavaliota noudattaville sopivista vaihtoehdoista. Ravintolan henkilökunnalta voi vielä varmistaa, ettei tuotetta ole käsitelty tuotantolinjalla, jossa on saatettu käsitellä eläinperäisiä tuotteita.

Jos haluat syödä ruokaa, joka ei sisällä eläinkunnan tuotteita, voit tilata ateriasi myös etukäteen. Ota yhteyttä Helsinki-Vantaan ravintoloihin:

SSP Finland, puh. 0207 629732, [email protected] tai
HMSHost, [email protected]

Hae Helsinki-Vantaan kahviloita ja ravintoloita