Skip navigation

Nämä 10 Suomi-ikonia voit bongata lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
04.08.2015 klo 06:00
Arctic Bar sign on a glass railing
Helsinki-Vantaalla suomalaisuus näkyy, tuntuu ja maistuu. Kokosimme listan Suomi-bongareille.

1. Muumit

Muumi on suomalaisen kirjailijan ja taiteilijan Tove Janssonin luoma satuhahmo. Muumiperhe ystävineen seikkailee muun muassa romaaneissa, sarjakuvissa, astioissa ja pyyhkeissä.

2. Ruoka

Kahviloissamme voit maistella supisuomalaista ruokaa: karjalanpiirakkaa, saaristolaislohileipää tai munkkipossua?

Suomalainen liha, kala, juusto, marjaherkut ja alkoholijuomat ovat oivallisia tuliaisia. Niitä löydät esimerkiksi näistä myymälöistä:

 

3. Design

Tunnetko Marimekon laajan lifestyle-tuotteiden valikoiman?  

Nauti Alvar Aallon suunnittelemalla puutuolilla tai jakkaralla vaikkapa suomalaista marjamehua.

[email protected] -loungen erikoisuutena ovat Artekin käytetyt 2nd cycle -huonekalut, joita voit ostaa mukaasi. 

4. Hiljaisuus

Kainuu-tilassa istut tuulen kaatamista puista tehdyssä tuolissa ja kuuntelet metsän ääniä. 

Suvanto-saarekkeet ovat suomalaista uutta puumuotoilua. Ne tarjoavat rauhallisia rentoutumis- ja työskentelytiloja.

  • Suvanto, portit 16–17, portit 18–19 ja portti 37 

5. Taide

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on esillä lukuisten suomalaisten taiteilijoiden töitä.

Esimerkiksi kuvataiteilija Laila Pullisen suomalaisesta kuparista valmistama reliefi kuvaa luonnonvoimien sisäistä liikettä. 

Uusimpiin hankintoihin kuuluu taiteilija Seppo Kohon puusta, lasista ja teräksestä tekemä teos. Se symboloi suomalaista tyventä sielunmaisemaa ja luontoa. 

Suomen tunnetun säveltäjä Jean Sibelius syntyi 150 vuotta sitten. Juhlan kunniaksi Art Gallery -taidegalleriassa on Sibelius & kuvia Suomesta –niminen valokuvanäyttely. 

6. Sauna

Finnair Loungessa voit virkistäytyä ja nauttia suomalaisen saunan ihanuudesta. Tarjolla on myös suomalaisista marjoista valmistettua kosmetiikkaa.

7. Lumi

Lapissa hiihtokausi alkaa marraskuussa ja jatkuu pitkälle kevääseen. Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennät nopeasti kuuteen kohteeseen Lapissa – keskelle elämyksiä.

Lentoasemalla pystymme 10 minuutissa tekemään kiitoteille kesäkelin lumisateellakin. Parhaimmillaan voit nähdä yhdeksän harjapuhallinajoneuvon kulkevan kiitotiellä rinnakkain. 

Katso video: Näin toimii suomalainen snow how 

8. Joulupukki 

Lentoasemalta löydät joulupukin oman kaupan, josta voi hankkia lahjaksi suomalaisia leluja ja käsitöitä.  

  • Kankurin Tupa, portit 26 ja 33–34.

Helsinki-Vantaalla on useiden vuosien perinne, että joulun alusviikkoina joulupukki kiertelee lentoasemalla tervehtimässä matkustajia. 

Muulloin joulupukin voi tavata Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä tai SantaParkissa. Lento Rovaniemelle, joka on joulupukin virallinen lentoasema, kestää Helsinki-Vantaan lentoasemalta 1 t 20 min.

Katso video: Joulupukki lähtee matkaan Rovaniemen lentoasemalta 

9. Suomen lippu

Finnairin lentokoneiden peräsimessä on muunnelma Suomen lipusta, jonka valkoinen väri symboloi lunta ja sinisen väri vesistöjä. Tule ihailemaan lentokoneiden nousuja ja laskuja. 

P.S. Tiesitkö, että Finnairin laivastossa on kaksi Marimekon Unikko-kuvioin maalattua Airbus-konetta. Lisäksi kaikissa Finnairin lentokoneissa käytetään Marimekko for Finnair -astioita ja tekstiilejä.

10. Luonto

Luonto on suomalaisille tärkeä elementti. Suomalaisia eläimiä ja kasveja näet matkatavara-aulassamme, joka on valittu yhdeksi maailman kymmenestä lentoasemainnovaatiosta. Installaatio on suomalaisen taiteilijan Stefan Lindforsin suunnittelema.

  • Matkatavaroiden luovutusaula 2B

 

Matkustus