Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaalta suoralento Nanjingiin – kiinalaismatkailijat huomioidaan lentoaseman palveluntarjonnassa

Julkaistu
14.05.2018 klo 10:20
Finnair route opening to Nanjing / passengers
Finnair aloitti sunnuntaina 13.5.2018 suorat lennot Helsingistä Nanjingiin. Helsinki-Vantaan lentoasemalta pääsee Nanjingiin kesäkaudella kolmesti ja talvikaudella kahdesti viikossa. Vuonna 2017 Helsinki-Vantaalla vieraili lähes 500 000 matkustajaa Kiinasta. Kiinalaismatkailijat huomioidaankin jo tarkoin lentoaseman palvelukehityksessä.

”Helsinki-Vantaan lentoasemalta on yhteensä 38 viikkovuoroa Kiinaan ja matkailijoiden määrä Kiinasta on alkuvuodesta ollut 20 prosentin kasvussa. Olemmekin panostaneet merkittävästi juuri kiinalaisille suunnattuihin palveluihin”, kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja ja Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Joni Sundelin.

Helsinki-Vantaan myymälöissä käyvät esimerkiksi Alipay ja ChinaUnion Pay. Kielimuurin kanssa auttavat Finavian kiinankielentaitoinen palveluhenkilökunta, matkustajille ja myymälähenkilökunnalle maksuton mobiilitulkkauspalvelu Tulka sekä kiinankieliset lentoasemaopasteet. Kenttään voi tutustua kiinaksi etukäteen vaikkapa Helsinki Airportin WeChat, Sina Weibo ja Youku -sometilien avulla.

Finnair route opening to Nanjing / event

”Seuraamme tarkoin kiinalaisten mieltymyksiä ja asiakastyytyväisyyttä lentoasemallamme. Helsinki-Vantaa toimii sisarkenttänä Aasian suurimmalle lentoasemalle Pekingissä. Vaihdamme aktiivisesti toistemme kanssa tietotaitoa muun muassa työntekijävaihto-ohjelmien avulla”, Sundelin jatkaa.

Kiinalaismatkustajille heidän huomioiminensa lentoaseman palvelutarjonnassa on näkynyt Helsinki-Vantaalla esimerkiksi maksuttomina kuumavesiautomaatteina. Huhtikuussa Finavia uutisoi, että kiinalaismatkaajien toive toteutuu, kun Kiinassa erittäin suosittu pikaruokaravintola Ajisen Ramen avaa ensimmäisenä Pohjois-Euroopassa ovensa Helsinki-Vantaalla.

Suomen lentoyhteydet Kiinaan ja Aasiaan maailmanluokkaa

Finnair route opening to Nanjing / delegation

Nanjingin reittiavauksen mahdollisti huhtikuussa 2017 päivitetty Suomen ja Kiinan välinen lentoliikennesopimus. Neuvottelukunnassa Suomea edustivat liikenne- ja viestintäministeriön lisäksi liikenteenturvallisuusvirasto Trafi, lentokenttäyhtiö Finavia ja lentoyhtiö Finnair.

”Suomen ja Kiinan välillä operoi toistaiseksi vain Finnair. Finavia käy jatkuvasti neuvotteluja useiden kiinalaislehtoyhtiöiden kanssa. Toivomme, että näkisimme pian myös kiinalaisen lentoyhtiön Helsinki-Vantaalla”, Sundelin kommentoi.

Helsinki-Vantaalta on Euroopan kaikista lentoasemista viidenneksi eniten suoria lentoja Kiinaan. Kaiken kaikkiaan Helsinki-Vantaa tarjoaa Aasiaan jo yli 100 lentoa viikossa. Tämä on yli tuplasti enemmän kuin Tanskan Kööpenhaminasta ja reilusti neljä kertaa enemmän kuin Ruotsin Arlandasta. Finnairin osuus Helsinki-Vantaan potista on 97 lentoa viikossa Aasiaan.

Finnair route opening to Nanjing / personnel

Nanjing on jo Finnairin seitsemäs kohde Kiinassa. Se on vilkas kaupan ja kulttuurin keskus, josta on kasvavaa matkustus- ja rahtikysyntää Eurooppaan. Finnairin muut Kiinan reitit lennetään Helsinki-Vantaalta Chongqingiin, Guangzhouhun, Hongkongiin, Pekingiin, Shanghaihin ja Xianiin.

Ensimmäisestä Finnairin reittiavauksesta Helsinki-Vantaan lentoasemalta Pekingiin tulee kesäkuussa kuluneeksi 30 vuotta.

Finnair route opening to Nanjing
Matkustus