Ohita navigaatio

Alipay: Maksamisen tulevaisuus on täällä

Artikkeli julkaistu
05.04.2017 klo 06:00
Arkistointipäiväys
Matkustus
Helsinki-Vantaa on merkittävä linkki Euroopan ja Aasian välisessä lentoliikenteessä, ja nyt kentälle on otettu käyttöön yhtä tärkeää matkustajaryhmää palveleva mobiilimaksusovellus.

Helsinki-Vantaalla otettiin tammikuussa käyttöön kiinalainen Alipay-mobiilimaksupalvelu ensimmäisenä Euroopassa.

Maksuvaihtoehdon käyttöönoton jälkeen Finavia ja Helsinki-Vantaa ovat vahvistaneet asemaansa Aasian ja Euroopan välillä matkustavien keskuudessa. Kiinalaisten matkustajien laajamittainen Alipayn käyttö oli suurin syy sille, miksi monet kentän myyjät lähtivät mukaan tarjoamaan maksutapaa.

Alipaytä on hyvin helppo käyttää. Helsinki-Vantaalla vaihtoehtoa tarjoavat myyjät kertovat, että Alipayn kautta tehdyt maksut lisääntyvät kuukausittain. ”Olemme lisänneet sovellukseen Helsinki-Vantaan tiedot, joiden kautta valikoimaamme voi tutustua ja katsoa, missä myymälöissä Alipay on käytössä”, Suonoja jatkaa.

Kun matkustajat voivat käyttää itselleen tuttua maksutapaa, on heidän helpompi tehdä ostopäätös.

“Kiinalaiset ovat meille tärkeä matkustajaryhmä, ja lisäksi heidän ostoarvonsa on moninainen. Kun matkustajat voivat käyttää itselleen tuttua maksutapaa, on heidän helpompi tehdä ostopäätös”, kertoo Finavian Milla Suonoja, Commercial Manager, Duty Free and retail.

Finavia kehittää Alipayn kattamaa tarjontaa jatkuvasti ja pyrkii tuomaan sen myös kentille, joilla liikkuu paljon kiinalaisia matkustajia. Kohta myös Pohjois-

Suomen lentokentät kuuluvat Alipayn piiriin, sillä niille saapuu paljon matkustajia Kaukoidästä.

“Teemme yhteistyötä kumppaniemme kanssa, jotta saisimme laajennettua Alipayn tarjontaa myös kentillä, joilla kiinalaisten määrä kasvaa”, kertoo Katja Siberg, Vice President, Marketing and Business Development, Finavia.

Mobiilimaksaminen ei ole vielä lyönyt läpi Euroopassa, mutta 2015 Googlen käyttöönottama Android Pay -sovellus tekee kovasti tuloaan Pohjois-Amerikassa ja vähitellen myös Euroopassa. Amerikkalainen it-talo otti ison harppauksen kohti mobiilimaksamisen tulevaisuutta viime vuonna esitellessään Hands Free –sovelluksen, joka asiakkaan vain tarvitsee aktivoida komennolla maksaessa. Lisäksi kassalla esitetään henkilöllisyys.

Mobiilimaksaminen tulee vauhdilla, ja lentokentät ovat ensimmäisten joukossa ottamassa tulevaisuuden maksutapaa vastaan.

AliPay käytössä myös Helsinki-Vantaan tax free ‐palautuksissa

Kiinankieliset palveluoppaat Helsinki-Vantaan lentoasemalla