Hyppää pääsisältöön

AliPay käytössä myös Helsinki-Vantaan tax free ‐palautuksissa

Julkaistu
25.01.2017 klo 09:00
Global Blue toi kiinalaisen mobiilijätti Alipayn tax free ‐palautuspisteilleen Helsinki‐Vantaalle. AliPay on käytössä myös osassa Helsinki-Vantaan myymälöitä. Finavia panostaa kiinalaisille suunnattuihin palveluihin voimakkaasti.

- Kiinalaiset ovat Suomessa tärkeä ja voimakkaasti kasvava matkailijaryhmä. Haluamme palvella kiinalaismatkailijoita mahdollisimman hyvin ja tarjota heille tuttua ja helposti käytettävää maksupalvelua myös tax free ‐palautuspisteissämme, kertoo Global Blue Finland Oy:n toimitusjohtaja Casimir Ehrnrooth.

Alipay on Global Bluen uusin tax free ‐palautusten maksutapa.

Helsinki-Vantaa on ensimmäisiä eurooppalaisia lentoasemia, joilla AliPay on käytössä.

- Palautuksia maksetaan edelleen myös käteisellä tai luottokorteille, joten kaikille löytyy sopiva vaihtoehto, Ehrnrooth muistuttaa. 
 
Global Blue on panostanut palvelun sujuvuuteen Helsinki‐Vantaalla. Tax free ‐palautuspisteet palvelevat matkustajia sekä saapuvien aulassa että porttialueella. Matkustajien käytössä on myös tax free ‐itsepalvelukioski.

Helsinki‐Vantaan lisäksi Global Blue pilotoi palvelua Malpensan ja Münchenin lentoasemilla.

AliPay Helsinki-Vantaalla Euroopan ensimmäisten joukossa

Helsinki-Vantaan ensimmäiset kaupalliset toimijat ottivat AliPay-mobiilimaksusovelluksen käyttöön joulukuussa 2016. Helsinki-Vantaa on ensimmäisiä eurooppalaisia lentoasemia, joissa palvelu on otettu käyttöön.

AliPayllä voi maksaa lentoaseman Iittalan, M-Boxin, Finspirationin, Lindroosin ja Muumi-kaupan myymälöissä. Finavian tavoitetila on, että palvelun pariin saataisiin kaikki lentoaseman kaupalliset pisteet.

Kiinalaiset ovat Helsinki-Vantaan nopeimmin kasvava matkustajaryhmä.

- Teemme tiivistä yhteistyötä kaupallisten kumppaneidemme kanssa ja kannustamme heitä AliPayn käyttöönottoon. Kokemukset ovat olleet hyvin positiivisia. Mikäli kentän suurimmat kaupalliset toimijat ottavat palvelun käyttöön, toimipisteiden määrä kymmenkertaistuu kertaheitolla, Helsinki-Vantaan kaupallinen johtaja Elena Stenholm Finavialta sanoo.

Maailman suurimpaan verkkokauppayhtiö Alibabaan kuuluva Alipay on Kiinan johtava mobiilimaksamisen jättiläinen, jolla on verkkosivujensa mukaan yli 400 miljoonaa käyttäjää.

Finavia on viime vuosina panostanut voimakkaasti kiinalaismatkustajille suunnattuihin palveluihin. Kiinalaiset ovat Helsinki-Vantaan nopeimmin kasvava matkustajaryhmä.

Lähde: Global Bluen tiedote 24.1.2017

Kehitys Matkustus