Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan ruoka- ja juomatarjonta voitokas 2018 FAB Awardseissa #LIFEINHEL-kampanjalla

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
22.06.2018 klo 08:30
2018 FAB Awards
Yritys
Vuoden 2018 Airport Food & Beverage (FAB) Conference & Awards -tapahtuma pidettiin Helsingissä 20.–21. kesäkuuta. Suomessa ensimmäistä kertaa järjestetyn tapahtuman isäntänä toiminut Finavia toi voiton kotiin #LIFEINHEL-kampanjallaan sarjassa vuoden paras ruoka- ja juomatarjonnan markkinointikampanja.

“Olemme yksi Euroopan ja Aasian välisen liikenteen tärkeimmistä solmukohdista. Vahvasti tunnelatautunut, omaleimainen ja suomalaisuuden kokemuksen erilaisten konseptien kautta tarjoava Helsinki-Vantaan lentoaseman ravintolatarjonta on yksi tärkeimmistä strategisista kilpailuvalteistamme. Esittelemme sitä suurella ylpeydellä”, kertoi Finavian kaupallinen johtaja ja Elena Stenholm heti palkinnon vastaanotettuaan.

Kilpailun juryyn kuulunut ja FAB-tapahtuman järjestäjä Moodie Davitt Reportin perustaja Martin Moodie kommentoi aiemmin blogissaan: “Matkustajat kritisoivat lentoasemia usein oikeutetusti samanlaisuudesta, mutta Helsinki-Vantaan lentoaseman osalta tämä ei todellakaan pidä paikkaansa.”

Jo 15. tunnustus #LIFEINHEL-kampanjalle vuonna 2018

Finavian #LIFEINHEL voitti odotetusti F&B Marketing Campaign of the Year -palkinnon. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kampanja sai tunnustusta Helsinki-Vantaan lentoaseman ravintolatarjonnan edistämisestä.

“Ihmiset ovat olleet jumissa lentoasemilla iät ja ajat, siitä on tehty elokuvakin. #LIFEINHEL-kampanjassa kiinalainen mies asui 30 päivää Helsinki-Vantaan lentoasemalla testaten sen palveluja. Ruoka- ja juomatarjonta oli keskeisessä roolissa, kun ajatellaan hyvänolon kokemusta, tunteisiin vetoamista ja paikan tuntua. Se sovitettiin onnistuneesti osaksi kampanjaa yhdessä kumppaneidemme SSP:n ja HMSHostin kanssa. Helsinki-Vantaan lentoaseman ravintolat ja kahvilat olivat näkyvillä lähes kaikissa jaksoissa sekä muussa päivittäin tuotetuissa somesisällöissä. Mediapeittoa on kertynyt huiman 2,3 miljardin katsojan edestä”, Stenholm kertoo.

Ennen F&B Marketing Campaign of the Year -palkintoa #LIFINHEL-kampanja oli saanut jo 14 erilaista tunnustusta. Vuosi käynnistyi kahdella Moodie -palkinnolla. Nyt hieman ennen 2018 FAB Awards -palkintojenjakoa kampanja nappasi pronssileijonan Cannes Lions -festivaaleilla.

Kampanjan ansioiksi on luettu muun muassa Helsinki-Vantaan lentoaseman, Helsingin ja Suomen tunnettuuden lisääminen, asiakaskokemuksen rakentaminen uudella tavalla sekä lentoaseman palvelu- ja tuotetarjonnan esitteleminen onnistuneesti, mielikuvituksellisesti ja tehokkaasti. FAB-palkinnon jury korosti, että voittajaa valitessaan se piti #LIFEINHEL-kampanjan menestyksen perustana myös sen selkeitä kohderyhmiä yhdessä mitattavissa olevien tavoitteiden ja saavutusten kanssa.

Suomeen tuli myös toinen FAB-palkinto, kun Finavian Rovaniemen lentoasemalla SSP Finlandin operoima Rovaniemi Café nappasi Euroopan-aluepalkinnon sarjassa paras lentoaseman ruoka- ja juomatarjonta, joka kuvastaa paikkakuntaa.