Ohita navigaatio

Matkailu avautuu osaan Euroopan maista

Artikkeli julkaistu
12.06.2020 klo 14:15
Arkistointipäiväys
Matkustaja maski naamalla turvatarkastuksessa
Matkustus
Matkustusrajoituksia puretiin Suomen ja Latvian, Liettuan, Viron, Norjan, Tanskan ja Islannin välillä 15. kesäkuuta, mutta rajoituksia on palautettu uudelleen käyttöön.

TÄMÄ TIEDOTE ON ARKISTOITU – Ajantasaiset koronatiedot löydät täältä.

Matkustajan on itse varmistettava mahdolliset kohdemaan maahantulo- ja karanteenimääräykset ennen matkalle lähtöä.

-Olemme iloisia, että koronavirustilanne Suomessa ja lähialueen maissa on helpottanut. Pidämme edelleen tärkeinä kaikkia niitä toimenpiteitä, joilla voidaan varmistaa turvallinen matkustaminen. Suosittelemme, että matkustajat käyttävä maskia ja pitävät turvaväliä muihin matkustajiin ja henkilökuntaan lentoasemalla liikkuessaan, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta.

Matkustaminen muihin Schengen-maihin on mahdollista välttämättömästä syystä. Vapaa-ajan matkustamista ei toistaiseksi suositella muihin maihin. Kotimaanlennoilla ei ole matkustusrajoituksia.

Schengen-maiden ulkopuolelta sallitaan paluuliikenne Suomeen, kauttakulkuliikenne Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja muu välttämätön liikenne. Suomen kansalaisen perheenjäsenten maahanpääsy on mahdollista kansallisuudesta riippumatta.

Suosittelemme myös varmistamaan matkavakuutusturvan kattavuus pandemiatilanteessa. Ulkoministeriö muistuttaa, että riskinä voi olla myös varattujen lentojen tai muiden liikenneyhteyksien peruuntuminen äkillisesti ja paluumatkan estyminen.

Jokainen matkustaja pystyy omalta osaltaan ehkäisemään koronaepidemian leviämistä noudattamalla matkustussuosituksia ja hygieniaohjeita. Matkalla on aina noudatettava viranomaisten, lentoasemien ja lentoyhtiöiden ohjeistuksia, kuten nenän ja suun peittävän suojan osalta.

Lue lisää