Ohita navigaatio

Suomeen saapuvat matkustajat voivat jälleen käyttää kotimaan jatkolentoja

Artikkeli julkaistu
20.05.2020 klo 09:20
Arkistointipäiväys
Matkustajia pukeutuneena maskiin Helsinki-Vantaalla
Matkustus
Kotimaan jatkomatkustajia koskenut lentorajoitus on poistunut. Ulkomailta saapuvat matkustajat voivat jälleen käyttää kotimaan jatkolentoja saapuessaan Suomeen.

Koronaviruspandemian vuoksi asetettuja matkustusrajoituksia puretaan maassamme vähitellen. 19.5.2020 saatiin vahvistus, ettei kotimaan jatkomatkustajia koskeneelle lentorajoituksen purkamiselle ole estettä. Tämä tarkoittaa, että ulkomailta saapuvat kotimaan ja kansainväliset matkustajat voivat jälleen käyttää kotimaan jatkolentoja.

Päätös tarkoittaa, että ulkomailta saapuvia matkustajia ei enää ohjata jatkamaan matkaansa Suomen sisällä taksilla tai omalla kyydillä, vaan he voivat matkustaa lopulliseen määränpäähänsä maan sisäisellä jatkolennolla. Kansainvälisiä lentoja liikennöidään tällä hetkellä Helsinki-Vantaan, Turun ja Maarianhaminan lentoasemille, minkä lisäksi sisäisiä lentoja palvelevat Oulun, Kuopion ja Rovaniemen lentoasemat.

- Matkustusrajoitusten käyttöönotto huhtikuussa toi lentoaseman prosesseihin ja matkustajan polulle merkittäviä väliaikaisia muutoksia, jotka veimme nopealla aikataululla käytäntöön yhdessä eri lentoasematoimijoiden kanssa. Kotimaan jatkolentojen salliminen on matkustajan kannalta hyvä uutinen, sillä se sujuvoittaa kulkua lopulliseen määränpäähän, kertoo Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ulla Lettijeff.

Jotta matkustaminen maamme lentoasemilla olisi mahdollisimman turvallista, matkustajien tulee ylläpitää hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä pitää etäisyyttä muihin matkustajiin. Finavian lentoasemien terminaaleissa on näkyvillä terveysviranomaisten ohjeistuksia, minkä lisäksi turvallisuuskäytännöistä muistutetaan kuulutuksin. Finavia suosittelee matkustajille oman maskin käyttöä lentoasemilla liikuttaessa. Osa lentoyhtiöistä, kuten esimerkiksi Finnair, velvoittaa matkustajilta maskin käyttöä myös lennon aikana.

Suomeen saapuville matkustajille on saatavilla THL:n laatimat kirjalliset ohjeet omaehtoisesta karanteenista ja muista ajantasaisista ohjeista. Saapuvia matkustajia pyydetään noudattamaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia, minkä aikana matkustajia pyydetään välttämään turhia lähikontakteja ja liikkumista kodin ja työpaikan ulkopuolella. Huomioitavaa on, että Suomen, Latvian, Liettuan, Viron, Norjan, Tanskan ja Islannin välillä voi matkustaa vapaasti ilman sisärajatarkastuksia tai karanteenia 15. kesäkuuta alkaen.

Lue myös:

Finavia laajentaa maskien käyttöä lentoasemillaan: Matkustajien ja henkilökunnan turvallisuus ensiarvoisen tärkeää

Matkustusrajoituksia puretaan vähitellen – näin matkustat turvallisesti Finavian lentoasemilla

Päivitetty 12.6.: Lisätty tieto Suomen, Latvian, Liettuan, Viron, Norjan, Tanskan ja Islannin välillä voi matkustaa vapaasti ilman sisärajatarkastuksia tai karanteenia 15. kesäkuuta alkaen.