Ohita navigaatio

Rovion entinen toimitusjohtaja Kati Levoranta valittu Finavian hallitukseen

Artikkeli julkaistu
15.04.2021 klo 14:04
Finavian hallituksen jäsen Kati Levoranta.
Yritys
Finavian hallitukseen valittu Kati Levoranta luottaa vahvasti matkailun elpymiseen. Hänen vahvuutensa hallituksessa ovat muun muassa digitalisaation ja datan hyödyntämisessä.

Kati Levoranta valittiin Finavian yhtiökokouksessa 26.3.2021 yhtiön hallitukseen. Hän on koulutukseltaan oikeustieteiden maisteri ja lisäksi hän on suorittanut kaupallisen MBA-tutkinnon. Levoranta tunnetaan parhaiten työstään Roviolla, jonka toimitusjohtajana hän toimi vuodesta 2016 vuoteen 2020 saakka.

Tällä hetkellä Levoranta on osakkaana ja varatoimitusjohtajana energia-alan start-up yrityksessä P2X Solutions. Hallitustyötä hän tekee Finavian lisäksi Osuuspankissa ja pääomasijoitusyhtiö Juuri Partnersissa.

─ Finavian hallituksessa on jo paljon osaamista liiketoimintojen eri osa-alueilta ja omat vahvuuteni ovat digitalisaation ja datan hyödyntämisen saralla. Toivon voivani myös tuoda uusi näkökulmia yleisempiin keskusteluihin liikkeenjohdollisissa asioissa.

Digitalisaatio ja datan hyödyntäminen kiinteänä osana liiketoimintaa ja sen suunnittelua sekä vastuullisuus ovat Levorannan mielestä asioita, joiden kehittämistä tulee jatkaa tulevaisuudessakin.

─ Lisäksi henkilöstön jaksaminen ja hyvinvointi ovat kaiken perusta. Näinä haastavina aikoina tätä on vielä mielestäni syytä korostaa.

Vastuullisen matkustuksen merkitys korostuu

Levoranta uskoo, että tulevaisuudessa turvallisen matkustamisen merkitys myös lentoasemilla tulee korostumaan, kuten vastuullisuudenkin merkitys.

─ Finavialla on hyvät mahdollisuudet tarjota näiltä osin matkustajille erittäin positiivisia kokemuksia ja toisaalta lentoyhtiöille luotettavan ja kilpailukykyisen vaihtoehdon ja näin kehittää ja kasvattaa liiketoimintaansa jatkossa, Kati Levoranta toteaa.

Helsinki-Vantaan lentoasema on ollut Levorannan suosikki jo pitkään sujuvan matkustuksen vuoksi.

─ Olen vuosien saatossa sekä työni vuoksi että vapaa-ajalla matkustanut paljon ja näin lentokentät monissa maissa ovat tulleet tutuiksi. Helsinki-Vantaan toimivuus on säilynyt laajennustöidenkin keskellä.

Levoranta luottaa vahvasti matkailun elpymiseen.

─ Koen, että Finavialla on hieno mahdollisuus tulla vahvana ulos pandemian jälkeiseen aikaan. Uskon matkustamisen elpymiseen lähitulevaisuudessa. Finavian tekemät investoinnit ovat tärkeitä hyvän kilpailukyvyn säilyttämisessä ja jopa parantamisessa.

Levorannan henkilökuva: OP/Nina Kaverinen