Ohita navigaatio

Mitä hylätyille autoille tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla? Näin Finavia vastaa

Artikkeli julkaistu
18.10.2022 klo 10:12
Parking P5
Matkustus
Helsinki-Vantaan pysäköinnistä ja maaliikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta toteaa, että hylättyjen autojen tapaukset ovat harvinaisia.

– Helsinki-Vantaan lentoasemalle hylättyjen autojen määrä on ollut viime vuosina vähäinen. Puhutaan noin yhdestä tai kahdesta autosta vuodessa.

Finavian pysäköintialueille voi pysäköidä auton enintään 45 päivän ajaksi, kun varaa pysäköinnin ennakkoon. Pidemmistä ajoista pyydetään sopimaan Finavian pysäköinnin neuvonnan kanssa. Pysäköintialueille voi ajaa myös suoraan sisään ilman varausta, jolloin alueen kamerat tunnistavat auton rekisterinumeron.

– Mikäli auto on ollut pysäköitynä Helsinki-Vantaalla pidemmän aikaa ilman ilmoitusta, emmekä saa omistajaan yhteyttä, teemme autosta ilmoituksen Vantaan kaupungin pysäköintivalvontaan.

Vantaan kaupunki siirtää autot pois Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja vastaa sen jälkeen niiden säilyttämisestä. Jos autoa ei lunasteta ajoissa, auton omistajuus siirtyy Vantaan kaupungille.

– Teemme parhaamme, jotta saisimme yhteyden auton omistajiin hyvissä ajoin. Lähes aina onnistummekin tavoittamaan heidät ja sovimme autojen hakemisesta pois lentoasemalta, Isomäki kertoo.

Lue lisää pysäköinnistä

Pysäköinti lähimpänä lähtöporttiasi - varaa ennakkoon ja säästä

Voit pysäköidä autosi helposti Helsinki-Vantaalle syysloman ajaksi

Sähköautoa voi ladata kaikissa Helsinki-Vantaan pysäköintitaloissa