Ohita navigaatio

Mukavasti matkaan talvilomalle lentoasemalta – muista nämä asiat

Artikkeli julkaistu
15.02.2022 klo 09:34
Perhe lähdössä matkalle autohallissa.
Matkustus
Koulujen hiihtolomaviikot 8–10 ovat suosittua aikaa matkustaa Finavian lentoasemilta. Lentoasemalle kannattaa suunnata ajoissa, jotta matka alkaa hyvin.

Varaa suosittuina aikoina sen verran aikaa, että ehdit rauhassa hoitaa pysäköinnin, matkatavaroiden jätön, lähtöselvityksen, turvatarkastuksen ja pyörähtää lentoasemalla ostoksilla ja syömässä.

Suosituimmat ajat matkustaa ovat viikkojen 8-10 aamun ja iltapäivän tunnit. Paluuliikenteen osalta viikonloppuna 26.-27.helmikuuta on odotettavissa ruuhkaa Helsinki-Vantaan tuloauloissa.

 Nainen kävelee portaissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Tarkistathan lentoasemalla toimivien palveluiden ja ravintoloiden aukioloajat hyvissä ajoin ennen matkaasi. Valuuttaa voit vaihtaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ennen turvatarkastusta Forexin toimipisteessä.

Monilla edellisestä matkasta on voinut vierähtää hetki. Ota muutama minuutti aikaa ennen matkalle lähtöä ja tarkista passin sekä mukaan tarvittavien muiden matkustusasiakirjojen voimassaolo. Huolehdi, että sinulla on mukana kaikki kohdemaasi vaatimat todistukset ja asiakirjat. Huomaa, että vaatimukset voivat muuttua nopeastikin.

Muista, että lentoasemalla vierailevilta edellytetään maskin käyttöä. Huomioithan myös etäisyyden ja käsihygienian. Sairaana ei pidä matkustaa.

Hiihtämään hohtaville hangille

Jos lennät erikoismatkatavaroiden, kuten laskettelusuksien, hiihtotarvikkeiden tai laudan kanssa, tutustu etukäteen pakkausohjeisiin. Varmista etenkin kotimaan lennoilla lentoyhtiöltä ennen lähtöä, että sukset ja muut lasketteluvälineet mahtuvat varmasti mukaan koneeseen. Pienimpien konetyyppien ruumassa ei ole aina välttämättä tilaa erikoismatkatavaroille.

Jos et ole varma, osaatko pakata matkatavarat oikein, voit tarkistaa vastauksen Finavian Näin pakkaat lennolle -sivuilta. Sieltä löydät myös elektroniikan kuljettamista ja kosmetiikkaa, elintarvikkeita ja alkoholia koskevat turvatarkastussäännöt sekä muut tärkeät seikat.

Matkaan uudistuneelta lentoasemalta

Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennusosa avattiin viime vuoden joulukuussa. Terminaali 2:n lennoille kuljetaan uudesta pääsisäänkäynnistä. Tällä hetkellä lentoja lähtee sekä terminaali 1:stä että terminaali 2:sta. Muista tarkistaa oman lentosi lähtöterminaali ennen lentoasemalle saapumista. Sekä terminaali 1:n että terminaali 2:n ovien eteen pääsee yhä tuomaan matkustajia.

Lähimmäs terminaali 2:n lähtöporttia saat auton parkkiin uuteen P1/P2-parkkitaloon. Tutut P3, P3 Premium, P4 ja P5 palvelevat myös edelleen matkustajia.

Helsinki-Vantaan lentoaseman liikkeet.

Uudessa laajennusosassa on avautunut monia uusia palveluita, joihin kannattaa tutustua. Uusi entistä isompi Alepa palvelee ympäri vuorokauden tuloaulassa ja Helsinki Market, Subway ja Burger King ovat avanneet myös siellä ovensa. Tuloaulan Muumin Shopista saa napattua mukavat tuliaiset.

Koko perheen lentoasema

Lasten kanssa reissaavat voivat kulkea Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa perheportin kautta. Porttialueella on lainattavissa lapsille rattaita.

Leikkialueet Schengen-puolella (portin 20) ja Non-Schengen puolella Olohuone Majassa (porttialueen 52 lähellä) palvelevat koko perhettä. Kaikki ravintolat tarjoavat lapsille sopivia annoksia, syöttötuoleja ja lämmittävät tarvittaessa perheen pienimpien omat ruoat ja tuttipullot. Lisää tietoa perheen kanssa matkustamisesta saat Little Airport-sivuilta.

Lisää tietoa

Matkustaminen hiihto-ja lasketteluvälineiden kanssa
Lasten lentoasema - Little Airport
Ravintolat ja palvelut Helsinki-Vantaalla
Finavian lentoasemat