Ohita navigaatio

Matkustatko pääsiäisenä Helsinki-Vantaalta? Lentokentällä on vilkkainta aamuisin ja iltapäivisin 5.–7.4.

Artikkeli julkaistu
04.04.2023 klo 14:06
Matkustajat hymyilevät terminaalissa
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtee paljon matkustajia 5.–7. huhtikuuta 2023. Vilkkaimmat ajat ovat aamuisin kello 5–8 ja iltapäivisin kello 14–17.

Jos olet lähdössä pääsiäisen viettoon Helsinki-Vantaan lentoasemalta, varaa riittävästi aikaa lentoasemalla asiointiin. Lentoasemalla on eniten lähteviä matkustajia liikkeellä keskiviikon 5.4. ja perjantain 7.4. välisenä aikana.

Esimerkiksi Helsinki-Vantaan pysäköinti kannattaa varata ennakkoon ja Finavian pakkausohjeisiin tutustua jo kotona. Finavian hakukoneen avulla voit tarkistaa, mitä voit pakata käsimatkatavaroihin ja mitä lentokoneen ruumaan.

Jätä nesteet ja elektroniikka laukkuusi turvatarkastuksessa

Kun kuljet Helsinki-Vantaan turvatarkastuksen läpi, jätä nesteet ja elektroniikka laukkuusi. Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa on käytössä uuden sukupolven teknologiaa, minkä ansiosta niitä ei tarvitse ottaa erikseen esille.

Jos olet lähdössä hiihtomatkalle, huomioithan, että vaikka suksivoiteiden kuljettaminen lennolla on lähtökohtaisesti sallittua, jotkut voiteet saattavat sisältää kiellettyjä ainesosia. Muista lukea tarkemmat pakkausohjeet Finavian hakukoneesta.

Tilaa lentomatkasi tiedot MyFlight -palvelusta

Jos haluat tutustua lähtöporttisi lähellä oleviin palveluihin ja turvatarkastuksen ennustettuun jonotusaikaan, tilaa Finavian MyFlight -palvelu. Saat lisätietoa lentokentästä ja matkastasi.

Esimerkiksi valitsemalla mielenkiintosi kohteet MyFlight lähettää sinulle suosituksia lentokentän ravintoloista ja myymälöistä, jotka sijaitsevat porttisi lähettyvillä.

Lue myös

Ohjeet turvatarkastukseen

Lasten kanssa matkustaminen