Hoppa över navigering

Reser du från Helsingfors-Vanda på påsken? De livligaste tiderna på flygplatsen är morgnarna och eftermiddagarna 5–7.4.

Article published
04.04.2023 kl 14:06
Matkustajat hymyilevät terminaalissa
Resa
Ett stort antal passagerare avgår från Helsingfors-Vanda flygplats 5–7 april 2023. De mest livliga tiderna är kl. 5–8 på morgonen och kl. 14–17 på eftermiddagen.

Om du reser från Helsingfors-Vanda flygplats till påsk, ta tillräckligt mycket tid på dig när du ska till flygplatsen. Det största antalet avgångar sker mellan onsdagen den 5.4 och fredagen den 7.4.

Till exempel lönar det sig att förhandsboka parkering på Helsingfors-Vanda och läsa Finavias packningsanvisningar redan hemma. Med Finavias sökmotor kan du kontrollera vad du kan packa i handbagage och vad som ska packas i flygplanets lastrum.

Lämna vätskor och elektronik i väskan vid säkerhetskontrollen

Lämna vätskor och elektronik i väskan när du går genom säkerhetskontrollen på Helsingfors-Vanda. Säkerhetskontrollen på Helsingfors-Vanda flygplats använder ny slags teknik, vilket innebär att vätskor och elektronik inte behöver tas fram separat.

Om du ska på en skidresa, observera att skidvalla ska bäras i handbagage, inte i lastrummet eller till exempel i skidpåse.

Beställ dina flyguppgifter från MyFlight-tjänsten

Om du vill veta mer om tjänsterna nära din avgångsgate och den uppskattade väntetiden vid säkerhetskontrollen, beställ Finavias MyFlight-tjänst. Du får mer information om flygplatsen och din resa.

Till exempel om du har valt dina intressen kommer MyFlight att skicka dig rekommendationer för restauranger och butiker nära din gate.

Läs även

Instruktioner för säkerhetskontrollen

Resa med barn