Ohita navigaatio

Syyslomalle Helsinki-Vantaan lentoasemalta? Lue matkustusvinkit lentokentälle

Artikkeli julkaistu
10.10.2023 klo 08:28
Syyslomalaisia lentokentällä.
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoasemalla on vilkasta syyslomaviikoilla 41–43. Vilkkaimmat matkustusajat ovat aamuisin kello 6–8 ja iltapäivisin kello 15–18.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta matkustaa paljon lomalle lähteviä matkustajia syyslomaviikkojen 42 ja 43 aikana. Vilkasta on sekä matkalle lähtevien että lentokentälle saapuvien matkustajien osalta. Erityisesti perjantaina 27.10. Helsinki-Vantaalta matkustaa paljon lähteviä matkustajia.

Varaa riittävästi aikaa lentoasemalla asiointiin, kuten lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen. Jos matkustat Schengen-alueen ulkopuolelle, lähtöporttisi sijaitsee passintarkastuksen jälkeen.

Vinkit sujuvaan matkaan

  • Varaa Helsinki-Vantaan pysäköinti ennakkoon, jotta saat parhaan hinnan ja paikan haluamaltasi parkkialueelta. Helsinki-Vantaalla on neljä pysäköintihallia terminaalin edustalla ja ulkopysäköintialue.
  • Tilaa ilmainen MyFlight -palvelu, jotta saat tietoa lähtöporttisi lähellä olevista palveluista. Helsinki-Vantaalle on avautunut uusi ravintolamaailma ja lukuisia myymälöitä.
  • Tutustu pakkausohjeisiin ja tarkista Finavian hakukoneesta, mitä voit pakata käsimatkatavaroihin ja mitä ruumaan meneviin matkatavaroihin.
  • Helsinki-Vantaan lähtöaulan turvatarkastuksessa voi kuljettaa yhteensä 2 litraa nesteitä matkustajaa kohden. Nesteitä ja elektroniikkaa ei tarvitse ottaa ulos käsimatkatavaroista turvatarkastuksessa.

Lue myös

Syyslomapysäköinti lapsiperheille

Helsinki-Vantaan matkustuskokemus uudistui – tämä kaikki on muuttunut

Päivitetty 27.10.: Lisätty tieto, että erityisesti perjantaina 27.10. on vilkasta terminaalissa.