Hoppa över navigering

Ska du åka på höstlovsresa från Helsingfors-Vanda flygplats? Läs våra restips för flygplatsen

Article published
10.10.2023 kl 08:28
Syyslomalaisia lentokentällä.
Resa
Det är livligt på Helsingfors-Vanda flygplats under höstlovsveckorna 41–43. De mest livliga restiderna är mellan klockan 6 och 8 på morgonen samt mellan klockan 15 och 18 på eftermiddagen.

Från Helsingfors-Vanda flygplats reser många semesterresenärer under veckorna 42 och 43. Det är livligt både för avresande och ankommande passagerare. Särskilt under fredagen den 27 oktober reser många avresande passagerare från Helsingfors-Vanda.

Reservera tillräckligt med tid för incheckning och säkerhetskontroll på flygplatsen. Om du reser utanför Schengenområdet kommer din avgångsgate att finnas efter passkontrollen.

Tips för en smidig resa

  • Genom att boka parkering på Helsingfors-Vanda i förväg får du det bästa priset och garanterad plats i ditt önskade parkeringsområde. Det finns fyra parkeringshus på Helsingfors-Vanda utanför terminalen och ett utomhusparkeringsområde.
  • Beställ den kostnadsfria tjänsten MyFlight för att få information om tjänster nära din avgångsgate. En ny restaurangvärld och flera butiker har öppnats på Helsingfors-Vanda.
  • Du kan kontrollera Finavias sökmotor för packningsanvisningar: vad du kan packa i handbagage och vad som ska packas i flygplanets lastrum.
  • Totalt 2 liter vätskor per passagerare kan tas genom säkerhetskontrollen i avgångshallen på Helsingfors-Vanda. Elektronik och vätskor behöver inte tas ut ur handbagaget vid säkerhetskontrollen.

Läs även

Reseupplevelsen på Helsingfors-Vanda flygplats har förnyats – allt detta har förändrats