Ohita navigaatio

Finnair lisää lentoja Lappiin: Koe kesäiset elämykset suoraan Helsinki-Vantaalta

Artikkeli julkaistu
12.04.2024 klo 13:00
Suvi Mansikkasalo Visit Finland
Reitit & Kohteet
Finnair lisää kesälomakaudelle lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kuusamoon, Ivaloon ja Kittilään. Finnair sekä Norwegian tarjoavat lentoja myös Rovaniemelle, joten Lappi on tulevana kesänä entistä helpommin saavutettavissa. Katso alta vinkit kesäelämyksille Lapissa!

Lisääntyneiden viikkovuorojen myötä Finnair lentää Kuusamoon kesällä jopa seitsemän kertaa viikossa. Kuusamo on erinomainen matkakohde erityisesti vaeltajilla, sillä esimerkiksi Oulangan ja Sallan kansallispuistot kutsuvat retkeilemään upeissa maisemissa. Oulangan läpi kulkeva karhunkierros onkin kenties Suomen tunnetuin vaellusreitti.

Ivaloon Finnair lentää kesällä päivittäin: parhaimmillaan lentoja on 11 viikossa. Ivalon elämyksiin kuuluvat Saariselän lomakeskuksen monipuoliset aktiviteetit ja Ivalojoen upeat hiekkarannat – unohtamatta tutustumista ainutlaatuiseen ja rikkaaseen Saamelaiskulttuuriin.

Päivittäisiä lentoja on myös Kittilään, johon Finnairilla on jopa 9 lentoa viikossa. Kittilä on urheilijoiden pyhättö, jossa Suomen kuuluisammat lomakeskukset palvelevat vuoden ympäri. Ylläs tarjoaa esimerkiksi 190 kilometriä maastopyöräreittejä kansallispuiston ikimetsissä ja tuntureilla. Lähialueella kannattaa käväistä myös Pallastunturilla, jossa on tutkitusti maailman puhtain ilma.

Pyhä-Luoston kesämaisema ja patikoija reppu selässä

Kuva: Pyhä-Luosto / Visit Finland.

Finnair tarjoaa Rovaniemelle useita lentoja päivässä, ja heinäkuussa Joulupukin kotikaupunkiin on jopa 34 viikkovuoroa. Myös Norwegian lentää Rovaniemelle. Joulupukkia voi tavata Pajakylässä ympärivuotisesti, mutta Rovaniemellä kannattaa kesällä kokea ehdottomasti myös melonta ja kalastus keskiyön auringossa sekä husky-, poro- ja jet ski -safarit.

Kaipaatko lisää menovinkkejä Lapin kesään?

Seuraa Vesku-poron seikkailuja ja inspiroidu matkallesi (Visit Finland).

Tutustu tarkemmin Ivaloon, Rovaniemeen ja Kittilään.

Pääkuva: Suvi Mansikkasalo / Visit Finland.