Hoppa över navigering

Fler flyg till Lappland: Upplev somriga upplevelser direkt från Helsingfors-Vanda

Article published
12.04.2024 kl 13:00
Suvi Mansikkasalo Visit Finland
Destinationer
Finnair lägger till fler veckovisa flyg från Helsingfors-Vanda flygplats till Kuusamo, Ivalo och Kittilä för sommarlovssäsongen. Förutom Finnair flyger även Norwegian till Rovaniemi, vilket gör Lappland ännu lättare att nå under sommaren. Se våra tips för sommarupplevelser i Lappland nedan!

I och med det ökade antalet veckovisa flyg flyger Finnair till Kuusamo upp till sju gånger i veckan under sommaren. Kuusamo är ett utmärkt resmål, särskilt för vandrare, som bland annat Oulanka och Salla nationalparker lockar med sina fantastiska landskap. Björnrundan, som går genom Oulanka, är kanske Finlands mest kända vandringsled.

Finnair flyger dagligen till Ivalo på sommaren, med upp till 11 flyg i veckan. Till upplevelserna i Ivalo hör Saariselkä semesteranläggning med sina mångsidiga aktiviteter och Ivalojokis fantastiska sandstränder – utan att förglömma den unika och rika samiska kulturen.

Det går också dagliga flygningar till Kittilä, dit Finnair flyger upp till 9 gånger i veckan. Kittilä är idrottarnas vallfartsort, där Finlands mest berömda semesteranläggningar betjänar våghalsar året runt. Ylläs erbjuder till exempel 190 kilometer terrängcykelleder i nationalparkens urskogar och fjäll. Närliggande Pallastunturi, som enligt forskning har världens renaste luft, är också väl värt ett besök.

Finnair flyger till Rovaniemi flera gånger om dagen, och i juli flyger man till jultomtens hemstad upp till 34 gånger per vecka. Norwegian flyger också till Rovaniemi. Jultomten kan man träffa i verkstadsbyn året runt, men på sommaren är det definitivt värt att uppleva bland annat paddling och fiske i midnattssolen samt husky-, ren- och jetski-safarier i Rovaniemi.

Behöver du fler tips för sommaren i Lappland?

Följ Vesku-renens äventyr och bli inspirerad inför din resa (Visit Finland).

Läs mer om Ivalo, Rovaniemioch Kittilä.