Skip navigation

Mielenilmauksen vaikutukset Finavian verkostolentoasemilla

Published
16.09.2015 kl 12:35
Eri alojen ammattiliittojen jäsenet ovat järjestämässä laajaa työnseisausta perjantaina 18. syyskuuta. Lakko tulee vaikuttamaan myös joihinkin verkostolentoasemien lentoihin.

Verkostolentoasemien palvelut kyetään pääsääntöisesti tuottamaan. Verkostokentiltä lähtevien matkustajien on kuitenkin syytä varautua lentojen viivästyksiin, jos koneet saapuvat Helsinki-Vantaan ruuhkautumisen takia myöhässä. Myöhästymisiä on odotettavissa erityisesti perjantai-iltapäivän ja illan aikana.

Mahdollisten peruutusten ja aikataulumuutosten osalta pyydämme matkustajia seuraamaan oman lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän tiedotusta. Esim. Finnair on ilmoittanut peruvansa 15 lentoa perjantailta 18.9.2015. Finnair peruu myös yhden lennon torstailta 17.9.2015. Lista perutuista lennoista löytyy Finnairin sivulta http://www.finnair.fi/info

Pyydämme huomioimaan että julkinen liikenne on perjantaina monella paikkakunnalla  pysähdyksissä. Kannattaa selvittää etukäteen pääsy lentoasemalle ja käyttää mahdollisuuksien mukaan taksia, omaa autoa ja vuokra-autoa.

Finavia on tehostanut viestintäänsä verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Matkustajat saavat Finavian online-kanavista tietoa ja ohjeita lentoliikenteestä sekä lentoaseman palveluista ja pysäköinnistä. Tietoja päivitetään jatkuvasti, joten ohjeet kannattaa varmistaa vielä ennen matkalle lähtöä.

Helsinki-Vantaan lentoasematoimintoihin sekä kulkuyhteyksiin tulee varata aikaa

Mahdollisten turvatarkastus- ja muiden palvelupisteiden ruuhkien vuoksi pyydämme matkustajia saapumaan Helsinki-Vantaalle huomattavasti normaalia aikaisemmin.

Liikennevirasto on tiedottanut, että pääkaupunkiseudun tieliikenteessä on odotettavissa isoja ruuhkia. Matkoihin on hyvä varata riittävästi aikaa.

Helsinki-Vantaalle on mahdollista tulla myös jo edellisenä iltana. Helsinki-Vantaalla toimii Hotelli GLO ja hotelli Hilton. Lisäksi terminaalin porttialueella on mahdollista yöpyä esimerkiksi Go Sleep -uniputkissa.

Ajantasaisen tiedon tarkistamiseksi kannattaa seurata matkustajaohjeita Finavian verkkosivuilta.

Finavia tekee kaikkensa, jotta lentoliikenne toimisi työnseisauksen ajan lentoasemilla  mahdollisimman sujuvasti. Finavian lennonjohto-, asemataso-, turvatarkastus- ja muut palvelut hoidetaan työnseisauksen aikana esimiesvoimin ja tilapäisjärjestelyin.

Matkustus