Hoppa över navigering

Finnair lentää talvikaudella 55 viikkovuoroa Pohjois-Suomen kohteisiin

Article published
05.11.2020 kl 12:55
Archived
Finnairin lentokone laskeutumassa Ivalon lentokentälle talvella.
Matkustus
Finnair päivitti pohjoisen lentoja. Se lentää talvikaudella 55 viikkovuoroa Pohjois-Suomen lentoasemille Ivaloon, Kittilään, Kuusamoon ja Rovaniemelle.

Finnair on nyt päivittänyt talvikauden 2020–2021 liikenneohjelmaansa Pohjois-Suomen lentojen täsmentyneet viikkovuorot ja aikataulut 1.12.2020–27.3.2021.

Finnair lentää talvikaudella keskimäärin 55 viikkovuoroa Pohjois-Suomen lentoasemille Ivaloon, Kittilään, Kuusamoon ja Rovaniemelle.

- Koronapandemian tuomien matkustuslinjausten vuoksi kansainvälisiä matkustajia ei tule Pohjois-Suomeen aiempien vuosien tapaan, mikä näkyy nyt lentojemme määrässä, kertoo Finnairin kansainvälisestä myynnistä vastaava johtaja Mikko Turtiainen yhtiön tiedotteessa.

- Haluamme kuitenkin osaltamme tukea pohjoisen matkailua ja tarjoamme kotimaan matkailijoille hyvät lentoyhteydet suosittuihin talvikohteisiin. Suuri osa tulevan talvikauden lennoistamme suuntautuu Pohjois-Suomen kentille.

Finnair kertoo tiedotteessaan pyrkivänsä huomioimaan lennoissa myös talven suositut lomaviikot. Yhtiö seuraa tarkasti kotimaan lentojen kysynnän kehittymistä. Lentoja on valmius lisätä joustavasti tai muuttaa lennolla käytettävää konetyyppiä lyhyelläkin aikavälillä.

Finnair lentää pohjoisen kohteisiin talvella seuraavasti:

  • Rovaniemelle jopa 22 viikkovuoroa.
  • Ivaloon jopa 8 viikkovuoroa, joista 5 vuoroa lennetään kolmiolentona Kittilän kanssa.
  • Kittilään jopa 14 viikkovuoroa, joista 5 vuoroa lennetään kolmiolentona Ivalon kanssa.
  • Kuusamoon jopa 11 viikkovuoroa.

Finnairin talvikauden liikenneohjelmassa on 45 kohdetta kotimaassa ja Euroopassa, ja kuusi kaukoliikennekohdetta Aasiassa, mutta viikkovuoroja on jouduttu karsimaan lähes kaikilta reiteiltä.