Skip navigation

Helsingfors-Vanda den tredje bästa flygplatsen i världen för väntande passagerare

Pressmeddelande
Article published
24.10.2014 kl 06:00
Interior of Kainuu Lounge at Helsinki airport.
Webbplatsen SleepingInAirports.net, som bedömer vilo- och sovmöjligheterna på flygplatser över hela världen, har utsett Helsingfors-Vanda till den tredje mest ”sovvänliga” flygplatsen i världen efter Changi i Singapore och Incheon i Seoul.

Helsingfors-Vanda har år efter år placerat sig högt upp på denna lista där man mäter komforten och trivseln på flygplatserna. Tredjeplatsen var återigen ett kliv uppåt jämfört med året innan.

– På Finavia har vi arbetat långsiktigt för att miljön för passagerarna på Helsingfors-Vanda ska vara så lugn och fri från stress som möjligt, i motsats till den till stress och det oväsen man kan uppleva på många stora flygplatser ute i Europa, säger flygplatschef Ville Haapasaari, som gläder sig över de färska undersökningsresultaten.

Enligt honom väljer 1/3 av flygpassagerna transferflygplats utifrån dess rykte eller egna tidigare erfarenheter av flygplatsen.

Passagerarna sätter vikt vid att det ska gå smidigt och säkert att byta plan, och dessutom uppskattas ett brett tjänsteutbud, som gratis wifi, rum där man kan vila eller jobba ostört samt mångsidiga restaurang- och cafétjänster.

Enligt SleepingInAirports bedömning är Helsingfors-Vanda en innovativ och transferpassagerarvänlig flygplats. Bedömningen lyfter fram de fina sovmöjligheterna, de mångsidiga tjänsterna och dessutom TravelLab, som testades i somras.

– Vårt mål är att förbättra kundupplevelsen. Detta arbete har vi gjort tillsammans med passagerarna genom att involvera dem i utvecklingsarbetet och utnyttja sociala medier, säger Haapasaari.

Nya koncept har utarbetats och testats i samarbete med passagerarna inom ramen för projekten Quality Hunters och TravelLab. De har gett upphov till nya tjänster, som yogastudion, loungen Kainuu, bokbytarstället och konstgalleriet, vilka även nämns i motiveringarna i SleepingInAirports bedömning.

I 18 års tid har webbplatsen SleepingInAirports.net utvärderat tjänsterna och komforten på flygplatserna ur en väntande passagerares synvinkel.

Källa: sleepinginairports.net

Pressbilder

Video om yogastudion

 

Resa Rapportering