Skip to main content

Hjälp till flyktingar med Thomas Cook Airlines flyg till Rhodos

Published
16.10.2015 kl 06:00
Tjäreborg erbjuder sina kunder som tar semesterflyget till Rhodos möjlighet att utan tilläggsavgift ta med en väska på högst 20 kg med förnödenheter till flyktingarna.

Bakom denna hjälpinsats ligger Tjäreborgs eget charterflygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia, som har erbjudit samma möjlighet till nordiska semesterresenärer som har åkt med bolagets semesterflyg till Lesbos och Kos.

Nu kan man utan tilläggsavgift ta med sig förnödenheter även på Thomas Cook Airlines flyg till Rhodos. Tjäreborgs kunder kan ta med sig en väska med förnödenheter som väger högst 20 kg/resebokning på det charterflyg som avgår på söndagar från Helsingfors till Rhodos under hösten.

Tjäreborgs flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia har levererat humanitär hjälp till flyktingarna i Grekland under sommaren. Bolaget har transporterat förnödenheter till öarna Kos och Lesbos, dit särskilt många flyktingar har kommit.

Hjälpcontainrarna har innehållit hundratals filtar, engångslakan, blöjor, hygienartiklar, klädesplagg och leksaker. Tjäreborgs personal som är på plats på semesterorterna har vidarebefordrat hjälpen till flyktingarna.

– Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder som åker till Rhodos möjlighet att ta med sig förnödenheter till flyktingarna. Vår personal på Rhodos vidarebefordrar väskorna till flyktingarna. Varma kläder, fleecejackor, hygienartiklar, blöjor och leksaker mottas med tacksamhet på Rhodos, säger Tjäreborgs informationschef Arja Pucilowski.

Källa: Tjäreborg
Bild: Vdbergetibo, Wikimedia Commons

Resa