Skip navigation

Ska du resa bort till påsk? Kom i god tid till Helsingfors-Vanda den 1–4 april

Article published
30.03.2015 kl 12:35
Yellow easter chicks on table.
Antalet flygpassagerare kommer att öka avsevärt mot slutet av veckan. Det är många som ska resa bort till påsk och många av dem väljer att flyga, eftersom det är både smidigt och bekvämt. Trafiken är som livligast på skärtorsdagen och då kommer det att vara rusning och mycket folk på flygplatsen hela dagen.

Rusningstopparna i trafiken inför påsken infaller normalt från onsdag till lördag, både morgon och kväll. Kom i god tid till flygplatsen om ditt flyg avgår

  • onsdagen den 1.4 klockan 7–10 eller 14–18
  • skärtorsdagen den 2.4 klockan 7–10, 14–18 eller 20–22
  • långfredagen den 3.4 klockan 7–10 eller 14–18
  • lördagen den 4.4 klockan 7–10 eller 14–18

Reservera tillräckligt med tid för bilparkering, bagageinlämning och säkerhetskontroll. Du kan med fördel checka in i förväg, antingen på flygbolagets webbplats eller i automat på flygplatsen.

Du får tidtabellen och gatenumret för ditt flyg 20 timmar före avgång. Sök uppgifter om ditt flyg på sidan Jag åker iväg. På samma sida får du parkeringsinformation och köranvisningar och kan ta en titt på flygplatsens erbjudanden.

Boka parkeringsplats i förväg

Du vet väl att du kan boka en parkeringsplats via vår webbtjänst redan i förväg? Bokning i förväg påskyndar och underlättar din resa. Samtidigt säkerställer du att du får en plats för din bil på önskat parkeringsområde.

Packningsanvisningar för skidor och tips till barnfamiljer

Om du ska åka på skidsemester under påsken, läs packningsanvisningarna för skidor och snowboards på vår webbplats.

För den som reser med barn har vi utarbetat en separat komihåglista. Om ditt barn ska resa på egen hand kan du ta del av anvisningar här.

Alepa på flygplatsen är öppen 24 timmar om dygnet året runt. Där kan du köpa frukost och komplettering till kylskåpet när du återvänder från din resa. Det går också att beställa varor till flygplatsen i förväg via tjänsten Kauppakassi.

Rusningstopparna i trafiken efter påsken infaller på måndag kväll

Många återvänder från sina resor på eftermiddagen och kvällen måndagen den 6 april. Passagerarna ombes vara beredda på att det kan vara rusning vid bagageutlämningen klockan 15–16 och klockan 22–24.

Vi rekommenderar att en familjemedlem hämtar hela familjens bagage från bagagebandet. De övriga kan vänta en bit bort.

Finavia önskar alla passagerare en smidig resa och en glad påsk!