Skip navigation

Travellink: Hit flyger de finländska affärsresenärerna oftast

Article published
20.04.2015 kl 17:28
An airplane landing to runway.
De finländska affärsresenärerna flyger på tjänstens vägnar vanligen till Helsingfors, Stockholm, Uleåborg eller Köpenhamn. Flygbolaget är oftast inhemska Finnair, och allt fler affärsresor bokas via mobila enheter. Detta framgår av Travellink Liikematkats utredning.

Travellink Liikematkat har gjort en undersökning* i alla nordiska länder om vart affärsresenärerna åker.

– Affärsresenärerna i Norden reser mest till stora städer inrikes. I Norge reser man inom de egna närområdena. I Finland reser man inrikes, till de nordiska huvudstäderna och till London. I Sverige och Danmark går affärsresorna till destinationer i Norden och längre bort i Europa, som Amsterdam, Paris eller Frankfurt, säger Anne-Marjut Väänänen, landschef på Travellink.

De finländska affärsresenärernas TOPP 10-destinationer

De nordiska affärsresenärernas TOPP 10-destinationer

1. Helsingfors

Stockholm

2. Stockholm

Oslo

3. Uleåborg

Göteborg

4. Köpenhamn

Köpenhamn

5. Tammerfors

Helsingfors

6. London

Malmö

7. Oslo

London

8. Rovaniemi

Amsterdam

9. Joensuu

Bergen

10. Karleby

Paris


I Travellinks affärsreseutredning jämförde man också vilka flygbolag affärsresenärerna oftast väljer i Finland, Sverige, Norge och Danmark. En stor majoritet av de finländska affärsresenärerna väljer fortsättningsvis Finnair. SAS är det bolag som anlitas mest av svenska, norska och danska affärsresenärer. En stark utmanare i samtliga länder är Norwegian Air.

De finländska affärsresenärernas
TOPP 5-flygbolag

De nordiska affärsresenärernas
TOPP 5-flygbolag

1. Finnair

SAS

2. Norwegian Air

Norwegian Air

3. SAS

Malmö Aviation

4. Flybe

Finnair

5. Lufthansa

Lufthansa


Travellink Liikematkat, en föregångare inom webbaserade affärsresetjänster, ökade sin försäljning i Finland med 50 procent förra året.

– Affärsresandet har tydligt tagit fart i år. Dagens jäktade affärsresenärer vill boka sina resor oberoende av tid och plats, vilket återspeglas i form av en enorm ökning inom mobilbokning, säger Väänänen.

*Utredningen grundar sig på 130 000 affärsresor per flyg med avgång från Finland, Sverige, Danmark och Norge under 2014.

Källa: Travellinks meddelande 20.4.2015

Testa Finavias nya flygsökning

 

Resa