Skip to main content

Dags för vintersemester? Kolla in vår checklista inför resan

Published
15.02.2017 kl 07:00
Södra Finlands sportlov börjar nästa helg. Helsingfors-Vanda fylls av passagerare som åker på semester till olika delar av världen. Flygplatsens egna HELpers finns på plats för att betjäna resenärerna fredagen den 17 och måndagen den 20 februari.

Under sportlovet är många resenärer på väg. Många resenärer har mycket bagage och bland resenärerna finns barnfamiljer. Räkna därför med att det tar längre tid än vanligt på flygplatsen.

HELpers hjälper barnfamiljer på flygplatsen den 17 och 20 februari

Helsingfors-Vanda uppmärksammar särskilt familjens minsta resenärer.

På eftermiddagen fredagen den 17 och måndagen den 20 februari finns resenärernas hjälpredor HELpers på Helsingfors-Vanda för att assistera och handleda resenärer i avgångshallen och gateområdet.

HELpers hjälper specifikt barnfamiljer med att bland annat bära bagage, checka in och hitta rätt gate.
HELpers kännetecknas av en vit mössa och t-shirt med barnfamiljernas egen guide Lenni.

Tips för barnfamiljen

Packa skid- och snöutrustningen på rätt sätt

Ta inte med dig vallaväck eller andra vallaborttagningsmedel, skidvalla med fluor, värmare eller låsspray. De får inte medföras i flygplan. Kontrollera att inga har blivit kvar i skidpåsarna.

Packa skidor och snowboards i transportpåsar avsedda för ändamålet. Ta bort alla gamla bagagelappar och lösa remmar. Knyt ihop remmar och snören så att de inte fastnar på bagagebandet.

Uppge om du har ett lavinpaket redan när du bokar resan eller senast vid incheckningen, eftersom du ska ha tillstånd av flygbolaget för att ta med det. Transportera lavinpaketet och cylindrarna på samma ställe. Du kan antingen ta med dem som kabinbagage eller lämna in dem som lastrumsbagage.

De uppblåsbara kuddarna i lavinpaketet ska ha ventiler för trycksänkning.

Fler tips på hur du packar skid-, snowboard- och slalomutrustning

Förhandsboka parkeringsplats

Parkeringshallarna på Helsingfors-Vanda är fulla under semestersäsongerna. Om du kör bil till flygplatsen kan du spara tid genom att förhandsboka parkeringsplats. Du kan boka plats på valfritt parkeringsområde på flygplatsen.

Boka parkering

Parkering på Helsingfors-Vanda

Jag anländer med tåg eller buss

Hämta mobilappen Helsinki Airport

Du kan även ta hjälp av mobilappen Helsinki Airport. Via appen kan du förhandsboka parkeringsplats och följa väntetider för köerna till säkerhetskontrollen, bläddra bland flygplatsens tjänster och se vilka tjänster som ligger närmast gaten.