Skip navigation

SAS fortsätter utöka på sträckan Vasa – Stockholm

Article published
31.01.2017 kl 09:17
SAS, som redan under förra året ökade antalet tillgängliga flygsäten mellan Vasa och Stockholm med 40 procent, stärker nu sitt erbjudande ytterligare genom att utöka med fler avgångar på sträckan.

SAS resenärer erbjuds idag upp till 4 dagliga avgångar mellan Stockholm och Vasa i vardera riktningen, och från och med slutet av mars adderas ytterligare en avgång på lördagar och en på söndagar. Med en ny förmiddagsavgång utökas tidtabellen på söndagar till 3 avgångar.

Tidtabellen är anpassad efter de frekventa resenärernas behov, och flygs med nya moderna flygplan. Från Stockholm erbjuds SAS resenärer sedan ett brett nätverk ut i världen. SAS har nyligen genomfört sin största satsning någonsin på destinationer i USA och Asien och erbjuder bland annat direktlinjer till Hong Kong, Los Angeles och New York.

– Vi har många kunder i Vasaregionen som förlitar sig på vårt nätverk och en riktigt bra tidtabell. Vi är därför väldigt glada över att kunna utöka vår kapacitet ytterligare på linjen. Stockholm Arlanda erbjuder väldigt bra transfermöjligheter, och med vår täta tidtabell så når man en stor del av världen, säger Tuomas Kankaala, Key Account Manager på SAS.

– Vi är naturligtvis mycket glada för att man ökar kapaciteten på helgerna, detta är en bra nyhet för både regionens företag och för fritidsresenärerna, säger flyglogistikens projektchef Peter Källberg från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK.

– Det är bra att österbottningarna fick mera alternativ att välja mellan. Förra året var Vasa flygplats passagerarantal det femte största i Finland. Den här kapacitetsökningen stöder Vasas framgång även i fortsättningen, säger Mikko Komi från Finavia.

Linjen mellan Stockholm och Vasa kommer att trafikeras med flygplan av typen ATR 72-600, som har plats för 70 passagerare. SAS har nyligen avslutat uppgraderingen av samtliga kabiner på samtliga långdistansplan.

Ta del av flygplatsens öppettider och tjänster

Resa