Hoppa över navigering

Helsingfors-Vanda förenar folk: Terrell gav flygplatsen ett namn efter sin finländska kärlek

Article published
31.12.2021 kl 09:24
Terrelin ja Marikan nimet Helsinki-Vantaan lentoaseman kyltin yläpuolella.
Resa
Finavia har sedan i början av december gett alla möjligheten att ge Helsingfors-Vanda ett nytt namn. Hittills har flygplatsen namngetts över 13 000 gånger. De mest populära namnen på en delad förstaplats är Nina och Anna.

─ Vi är glada över att folk har varit ivriga att delta. Flygplatser har namngetts efter stormän, men vi ville ge alla en chans att få sitt eget namn på flygplatsens skylt. Det är förvånande att de tre mest populära namnen är alla kvinnonamn: Nina, Anna, och Hanna, berättar Katja Siberg, som är ansvarig direktör för Finavias marknadsföring, kommunikation och kundupplevelse.

Såväl finländare som utländska gäster har namngett flygplatsen under december månad redan över 13 000 gånger. Det är möjligt att ge flygplatsen ett nytt namn ända tills slutet av januari.

Helsingfors-Vanda förenade de förälskade över oceanerna på juldagen

För att hedra julen gav Finavia en person möjligheten att namnge flygplatsen efter sin käraste för en hel dag. Av en hel rad anmälda lottades ut den amerikanske Terrell, vars flickvän Marika bor i Finland.

Att flygplatsen hade namngivits efter paret var för Marika en glad överraskning, som Terrell avslöjade till sin käraste på juldagen. Samtidigt träffade Marika Terrells föräldrar för första gången digitalt på distans.

─ Vi ville glädja och förena folk i mitten av pandemin. Flygplatser är ställen där folk möter varandra och återförenas, och vi ville ge dem en möjlighet till detta under julen. Under de gångna åren har man på Helsingfors-Vanda även sett storslagna frierier och giftermål, säger Siberg.

TOP10 namn i december 2021

1. Nina och Anna
3. Hanna
4. Mikko
5. Julia
6. Sanna
7. Sari
8. Laura
9. Elina
10. Jaana

Så här kan du ge Helsingfors-Vanda ett nytt namn
Passagerare och besökare på Helsingfors-Vanda har under december och januari möjligheten att namnge flygplatsen efter sig själva eller sina kära. Mata in namnet på nätaddressen www.myhelsinkiairport.fi, varifrån det blir synligt ovanpå skylten för Helsingfors-Vanda flygplats.