Hoppa över navigering

Flygplatsens start- och landningsbana i Nyslott öppnas igen efter midsommaren

Pressmeddelande
Article published
23.06.2022 kl 10:51
Kuva Savonlinnan kiitotiestä
Företag
Flygplatsbolaget Finavia har under maj och juni genomfört omfattande renoveringsarbeten på flygplatsen i Nyslott. Det första flyget på den renoverade landningsbanan landar den 26 juni 2022.

– Renoveringen av flygplatsen i Nyslott har framskridit enligt planerna och slutförs efter midsommar. Vi kan öppna landningsbanan för flygtrafiken precis i tid för Nyslotts operafestival i juli, säger Mari Nurminen, regionchef för Finavias flygplatser i Mellersta och Östra Finland.

Finavia påbörjade förbättringsarbetet med landningsbanan den 2 maj och arbetet färdigställs den 24 juni. Efter en paus på mindre än två månader landar det första flygplanet på den förnyade landningsbanan i Nyslott den 26 juni.

Under renoveringsarbetet ersattes beläggningen på landningsbanan och rullbanan samt en del av uppställningsplattan som fungerar som uppställningsplats för flygplan.

Kuva Savonlinnan kiitotiestä

Samtidigt kunde belysningssystemet på landningsbanan bytas till energieffektiv LED-teknik, vilket minskar utsläppen från flygplatsens verksamhet. Nyslott flygplats – liksom andra Finavia-flygplatser – har varit koldioxidneutral sedan år 2019.

Finavias investering uppgår till tre miljoner euro. Tack vare det nu utförda beläggningsarbetet erbjuder landningsbanan i Nyslott en god servicenivå för flygtrafiken under många år framöver.

– Vi önskar flygbolagen och passagerarna välkomna till Nyslott flygplats, säger Nurminen.