Hoppa över navigering

Prestigefyllt pris inom flygplatsbranschen till Helsingfors-Vanda flygplats: den bästa flygplatsen i norra Europa

Pressmeddelande
Article published
17.06.2022 kl 08:17
Finavian edustaja Timo Järvelä vastaanottaa palkinnon
Företag
Passagerarna har valt Helsingfors-Vanda flygplats till Nordeuropas bästa flygplats i Skytrax internationella serviceundersökning. Priset Världens flygplats 2022 (The 2022 World Airport Awards) delades ut till Finavia under Passenger Terminal-evenemanget i Paris den 16 juni 2022.

– År efter år har Helsingfors-Vanda bibehållit sin starka ställning bland de bästa flygplatserna i världen. Jag är glad över att passagerarna uppskattar servicen på vår flygplats och har förlitat sig på oss även under den svåra coronatiden, säger Ulla Lettijeff, flygplatschef på flygplatsbolaget Finavia.

På Helsingfors-Vanda flygplats finns hundratals företag som sysselsätter tusentals människor. Tillsamman har de varit med och skapat smidiga tjänster på flygplatsen som uppskattas av kunderna, vilket får Helsingfors-Vanda flygplats att utmärka sig till sin fördel bland världens övriga flygplatser.

– Jag vill tacka alla anställda på flygplatsen för det goda arbete de gör för att skapa en utmärkt kundupplevelse. Priset ger oss en stark grund att utgå ifrån inför framtiden när flygtrafiken återhämtar sig från coronapandemin, säger Lettijeff.

Edward Plaisted, verkställande direktör för Skytrax, gratulerade Helsingfors-Vanda flygplats till att ha valts till norra Europas bästa flygplats.

– De senaste två åren har varit mycket svåra för flygplatser runt om i världen. De har tvingats kämpa med olika coronarestriktioner och drabbats av en aldrig tidigare skådad förlust av passagerare. När nu flygtrafiken börjar återhämta sig i snabb takt kommer Helsingfors-Vanda flygplats att kunna uppfylla den höga servicestandarden, säger Plaisted i Skytrax pressmeddelande.

Skytrax undersökning är en global passagerarundersökning som mäter servicenivån på fler än 550 flygplatser runt om i världen. Passagerarna gör en omfattande bedömning av kvaliteten på flygplatsernas tjänster och produkter under hela passagerarstigen, från terminalingången till flygplanssätet.

Undersökningen som nu publiceras har genomförts under en åttamånadersperiod från hösten 2021 till våren 2022. Skytrax erkännande gick till Helsingfors-Vanda flygplats för femte gången.

Priset för Nordeuropas bästa flygplats delades ut till Finavia under Passenger Terminal-evenemanget i Paris den 16 juni 2022. Priset togs emot av Timo Järvelä, chef för terminalprocesserna på Helsingfors-Vanda flygplats.

Läs mer:

Utmärkelser på Helsingfors-Vanda flygplats genom tiderna (på engelska)
Mer information om undersökningen (på engelska)