Hoppa över navigering

Japan Airlines firade tio år på Helsingfors-Vanda flygplats genom att hylla traditioner

Article published
02.07.2023 kl 12:00
Japan Airlines lentokoneen crew ja Sakura Queenit lavalla
Destinationer
Flygbolaget Japan Airlines 10-årsjubileum firades på Helsingfors-Vanda flygplats den 1 juli 2023. Under evenemanget vid avgångsgaten för Tokyo-flyget firades ett decennium av starkt samarbete mellan Japan Airlines och Finavia med Mumin-karaktärer, Sakura-drottningar, origami och traditionell japansk catering.

På Helsingfors-Vanda flygplats firades 10-årsjubileet av Japan Airlines Helsingfors-Vanda-anslutning lördagen den 1 juli 2023. Förutom de inbjudna gästerna deltog ett stort antal ombordstigningspassagerare i festligheterna vid avgångsgaten för Tokyo-flyget.

Japan Airlinesin 10-vuotisjuhlan tunnelmia

Bild: Mumintrollet, Lilla My och Snusmumriken besökte avgångsgaten för Tokyo-flyget.

– Japan Airlines 10-årsjubileum på Helsingfors-Vanda flygplats är en stark indikation på ett gott samarbete mellan oss. Vi är stolta över att Finavia har kunnat vara en del av utvecklingen av smidiga ruttförbindelser och kulturella band mellan Finland och Japan. Denna milstolpe är ett bevis på det arbete vi gör för att förbättra Finlands tillgänglighet, säger Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

För närvarande flyger Japan Airlines direkt från Helsingfors-Vanda flygplats till Haneda flygplats i Tokyo fem gånger i veckan.

Petri Vuori puhumassa JAL:n juhlassa

Bild: Petri Vuori, chef för ruttutveckling, representerade Finavia vid evenemanget.

Japans ambassadör i Finland Fujimura Kazuhiro var också närvarande. Inför publiken som samlats i gateområdet talade han om betydelsen av Helsingfors-Tokyo-rutten för förbindelserna mellan Europa och Asien. 

Japanin Suomen-suurlähettiläs puhumassa

Bild: I sitt tal betonade Fujimura Kazuhiro, Japans ambassadör i Finland, vikten av förbindelser mellan Finland och Japan.

Tal hölls också av Ross Leggett, Japan Airlines chef för ruttmarknadsföring, och Fredrik Wildtgrupe, Finnairs chef för flygbolagssamarbete.

Japan Airlinesin 10-vuotisjuhlan puhujat

Bild: Finavias Petri Vuori (vänster), Ambassadör Fujimura Kazuhiro, Ross Leggett från JAL och Fredrik Wildtgrupe från Finnair.

Japanska traditioner och finsk kultur förenades på flygplatsen

Japanska traditioner representerades vid festligheterna av de eleganta Sakura-drottningarna, eller körsbärsdrottningarna, och dekorativ japansk catering. Dessutom kunde passagerarna testa sina färdigheter i att vika origami.

Japan Airlines  Sakura Queenit

 Bild: Sakura-drottningarna, det vill säga körsbärsdrottningarna, är kulturambassadörer mellan Finland och Japan.

Ruokatarjoilua JAL:n juhlissa

Bild: Matchakakor och te som köpts direkt från Helsingfors-Vanda flygplats serverades vid gaten till Tokyo-flyget.

Origameja, joita matkustajat pääsivät itse taittamaan

Bild: Resenärerna kunde vika origami i olika former.

Japan Airlinesin 10-vuotisjuhlan origamien taittelua

Bild: Sakura-drottningarna instruerade passagerarna i origami.

Den finska kulturen representerades av Mumin-karaktärer som hälsade på passagerarna och önskade dem en trevlig resa. Mumintrollet, Lilla My och Snusmumriken är i Japan de mest populära invånarna i Mumindalen.

Muumihahmoja JAL:n juhlissa

Bild: Mumintrollen var en hit, särskilt bland de yngsta passagerarna.

Traditionerna tog inte heller slut vid gateområdet, eftersom Helsingfors-Vanda flygplatsgemenskap hedrade det avgående Tokyo-flyget med en för flygindustrin traditionell och imponerande vattensalut.

Vesitervehdys lähtevälle Tokion-lennolle

Bild: Finavias räddningstjänst arrangerade en spektakulär vattensalut för det avgående flyget till Tokyo.

Läs mer:

Helsingfors-Vanda flygplats ankommande och avgående flyg.