Hoppa över navigering

Kittilä flygplats: Easyjet börjar med direktflyg till Manchester och London i november

Article published
07.07.2023 kl 08:25
EasyJetin lentokone nousemassa ilmaan
Destinationer
I november 2023 börjar flygbolaget Easyjet med direkta reguljärflyg från Kittilä flygplats till Manchester och London-Gatwick flygplats i Storbritannien. Båda rutterna flygs två gånger i veckan under vintersäsongen 2023–2024.

Finavias flygplatser i Lappland får ett ännu bättre ruttutbud under vintern, när Easyjet börjar med direktflyg från Kittilä flygplats till Manchester och London-Gatwick flygplats i november.

– De nya rutterna är mycket välkomna tillskott till det omfattande utbudet av rutter som våra flygplatser erbjuder. Förutom Kittilä öppnar Easyjet fem nya vintersäsongsrutter från Rovaniemi flygplats i december. Vi är glada över att det arbete, som vi gör för att förbättra Finlands tillgänglighet, bär frukt på detta sätt, säger Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

Easyjet öppnar rutten Kittilä–Manchester den 16 november 2023. Rutten trafikeras två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar.

Flyg från Kittilä till London-Gatwick börjar den 25 november 2023. Easyjet trafikerar rutten två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar.

– Öppnandet av de nya reguljärflygen är en stark signal om att finska Lappland är av intresse för en ännu bredare internationell kundkrets än tidigare. Man kommer inte längre från Storbritannien till Lappland bara för att se jultomten och norrsken, utan även många andra upplevelser samt vinterhobbyer och -aktiviteter intresserar internationella resenärer, säger Satu Pesonen, verkställande direktör för Visit Levi.

Du kan boka ditt flyg på Easyjets webbplats. Biljetter för flygen till Manchester och London kommer till försäljning den 13 juli.

Bild: Easyjet

Läs mer:

Rovaniemi flygplats: Easyjet öppnar 5 nya rutter i december – sammanlagt 9 utlandsdestinationer i vinter