Hoppa över navigering

Lufthansa börjar med direkta reguljärflyg från Uleåborg till München i vinter

Article published
18.07.2023 kl 10:04
Lufthansan lentokone asematasolla
Destinationer
Den tyska flygbolagsjätten Lufthansa börjar med direkta reguljärflyg mellan Uleåborgs flygplats och München i december 2023. Den förväntade rutten till Centraleuropa flygs två gånger i veckan under vintersäsongen 2023–2024.

Lufthansa börjar med en direkt ruttförbindelse från Uleåborgs flygplats till München, Tyskland, den 16 december 2023. Rutten flygs två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar, under hela vintersäsongen.

Förbindelsen opereras med ett Airbus A320-flygplan. Flyg kan bokas på Lufthansas webbplats.

– Öppnandet av rutten är en god nyhet för Uleåborgs flygplats, som bär traditionen som en viktig del av Finavias flygplatsnätverk och Finlands tillgänglighet. Lufthansas rutt till Centraleuropa förbättrar förbindelserna till världen för invånarna i Uleåborgsregionen på ett betydande sätt, genom att ansluta dem till det omfattande ruttnätet på Münchens flygplats. Rutten öppnar också återigen en ny förbindelse norrut för turismen från Tyskland, säger Petri Vuori, Finavias direktör för ruttutveckling.

Uleåborgsförbindelsen utökar Lufthansa-koncernens ruttutbud

Även Eurowings och Austrian Airlines, som båda hör till Lufthansa-koncernen, har meddelat att de öppnar rutter till Finavias flygplatser i vinter. Eurowings fortsätter dessutom med sina rutter från Rovaniemi samt Kittilä flygplats till Düsseldorf, som de opererade förra vintern.

Lufthansa återgår till att flyga sina rutter från förra vintern från flygplatserna i Kuusamo och Ivalo till Frankfurt samt från Kittilä till München.

Läs mer:

Avgående och ankommande flyg på Uleåborgs flygplats

Eurowings öppnar tre nya rutter till Lappland i vinter

Austrian Airlines börjar med direkta reguljärflyg från Wien till Rovaniemi i vinter