Hoppa över navigering

En förbindelse mellan fjällen och Alperna: Edelweiss Air öppnade nya rutter från Schweiz till Lappland

Article published
05.02.2024 kl 14:30
Edelweiss Airin lentokone Kuusamon lentoasemalla
Destinationer
Den 2 februari 2024 firades de nya flygförbindelserna till Centraleuropa på Finavias flygplatser i Kuusamo och Ivalo. Flygbolaget Edelweiss Air flyger till båda destinationerna i Lappland från Zürich, Schweiz, en gång i veckan fram till slutet av vintersäsongen.

Renar, huskyhundar och traditionell folkmusik. Så såg välkomnandet ut för passagerarna som anlände från Zürich när de landade från de första flygen till Kuusamo och Ivalo flygplatser.

Fredagen den 2 februari 2024 öppnade det schweiziska flygbolaget Edelweiss Air två nya rutter från Zürich till Lappland. Rutterna är de senaste tillskotten för Lapplands rekordbrytande vintersäsong. Totalt 19 nya förbindelser runt Europa har öppnats i Lappland denna vinter.

Edelweiss Airin lentokone ja ihmisiä Kuusamon lentoasemalla

Bild: Det första flyget landade på Kuusamo flygplats fredagen den 2.2.2024.

− Vi hälsar Edelweiss varmt välkomna till Kuusamo och Ivalo! – Denna vinter har Lappland varit mer tillgängligt än någonsin via Finavias flygplatser. Vi har fått fira öppnandet av flera rutter, vilket även återspeglas i antalet passagerare: Under säsongen i november–december 2023 reste 18 procent fler passagerare via våra flygplatser i Lappland än vid samma tidpunkt förra året, säger Jonna Pietilä, Finavias regionchef för Lappland.

Edelweiss flyger båda rutterna en gång i veckan, på fredagar, fram till den 22 mars 2024. Rutten flygs med ett Airbus A320-flygplan med 174 sittplatser.

Läs mer om flygningarna och boka din resa på Edelweiss webbplats.

Bilder: Salla Karhumaa, Ruka-Kuusamo Matkailu ry.

Läs mer:

Statistik: Finavias flygplatser i Lappland satte nya rekord

Mer information om Ivalo flygplats

Mer information om Kuusamo flygplats