Hoppa över navigering

Nya restauranger och kaféer har öppnat på Tammerfors-Birkala flygplats

Article published
23.01.2024 kl 10:23
Tampere Cafe
Resa
Restaurangtjänsterna på Tammerfors-Birkala flygplats har förnyats. Med det nya kaféet och den nya restaurangen kan passagerare och besökare på flygplatsen njuta av ett bredare utbud av produkter och tjänster än tidigare.

De förnyade restaurangtjänsterna på Tammerfors-Birkala flygplats har gradvis öppnats från och med den 8 januari 2024. Nu är de nya tjänsterna helt öppna både i avgångshallen och i gateområdet efter säkerhetskontrollen. På flygplatsens restauranger kan passagerarna njuta av lokala delikatesser före flygresan eller köpa färdkost som är lätt att ta med ombord. Restaurangen i avgångshallen erbjuder en riklig lunch åt både passagerare samt anställda och studerande från företag i närområdet.

– Antalet flygpassagerare på Tammerfors-Birkala har ökat stadigt efter coronapandemin, och vi har systematiskt utvecklat kundupplevelsen på flygplatsen. Restaurangtjänsterna är för många en viktig del av passagerarupplevelsen, och flera passagerare har särskilt önskat färdkost som man kan ta med ombord, säger Mari Nurminen från Finavia, som är flygplatschef på Tammerfors-Birkala.

Finavia har under de senaste åren satsat drygt 20 miljoner euro på att utveckla Tammerfors-Birkala flygplats. Utöver det utvecklingsprojekt som blev färdigt år 2018 har Finavia under de senaste åren bland annat investerat i att förbättra terminalernas kundlokaler och tjänster samt i att minska miljökonsekvenserna.

Finavia valde Tammerfors-Birkala flygplats till årets flygplats 2022. Erkännandet baserades på utvecklingen av flygplatsens kundupplevelse och de konsekvent höga kundnöjdhetsresultaten. Förutom att utveckla kundupplevelsen samarbetar Finavia aktivt med aktörer i regionen, vilket har gett goda resultat bland annat i form av nya flygförbindelser.

Antalet flygpassagerare på Tammerfors-Birkala har ökat stadigt efter coronapandemin. År 2023 reste 213 700 passagerare genom Tammerfors-Birkala, vilket är 27 procent fler än året innan. Antalet direkta internationella rutter har också ökat under de senaste åren. Under år 2023 firades öppnandet av hela sex nya rutter på flygplatsen. Dessutom har Air Baltic redan meddelat att de börjar med direktflyg till Mallorca sommaren 2024.

Restaurangtjänsterna på Tammerfors-Birkala flygplats tillhandahålls i fortsättningen av Finavias avtalspartner SSP Finland, med vilken Finavia har många års erfarenhet av samarbete på andra flygplatser.