Mistä lento lähtee ja milloin kentällä pitää olla?

T1 on suljettu toistaiseksi. Tarkista ennen lentoasemalle tuloa, kumpaa terminaalia lentoyhtiösi käyttää. Lähtöselvitysajat vaihtelevat lennoittain, joten selvitä tarvittava aika omalta lentoyhtiöltäsi.

Huom! T1 on suljettu toistaiseksi.

Helsinki-Vantaalla on kaksi terminaalia, T1 ja T2. Tarkista, kummassa terminaalissa lentoyhtiösi operoi. Molemmat terminaalit ovat avoinna ympäri vuorokauden. Terminaalit T1 ja T2 on liitetty toisiinsa yhdyskäytävällä ja ne muodostavat yhden rakennuksen. Terminaalien välinen etäisyys on noin 300 metriä.

Kun valmistaudut lentoosi etukäteen, matkasi sujuu helposti eikä lentoasemalla tule vastaan ikäviä yllätyksiä. Tarkista sivuiltamme, mitä asioita on hyvä ottaa huomioon ennen lentoasemalle tuloa.

Noudata lentoyhtiösi tai matkanjärjestäjäsi antamaa lähtöselvitysaikaa. Erityisesti vilkkaimpina aikoina Helsinki-Vantaalle on hyvä tulla ajoissa. Ruuhkaa on usein, kun lento lähtee

  • aamulla kello 6.00 - 8.30,
  • iltapäivällä kello 14.00 - 17.30 sekä
  • kesä-, syys-, joulu-, hiihto- ja pääsiäislomien alkaessa.

Varaa riittävästi aikaa:

Nykyisin muun muassa lähtöselvitys ja matkatavaroiden jättö hoituvat lähes pääsääntöisesti automaateilla itsepalveluna. Useissa pisteissä, kuten matkalippujen tarkastuksessa ja passintarkastuksessa, palveluita on digitalisoitu. Automaatteja on helppo käyttää, ja ne nopeuttavat ja sujuvoittavat matkalle lähtöä. Henkilökuntaa on paikalla auttamassa matkustajia. Näin käytät Helsinki-Vantaan digi- ja automaattipalveluita: Viisi askelta lähtöselvityksestä koneeseen nousuun.

Kotimaanlennot ja Euroopan Schengen-maiden lennot operoidaan porteilta 11-31. Kaukolennot ja Euroopan non-Schengen-lennot operoidaan porteilta 31-55, jonne mennään ja josta tullaan passintarkastuksen kautta. Lähtöporttisi voit tarkistaa tästä.

Seuraa lentosi ja lähtöporttisi tietoja terminaalin monitoreista, verkkopalvelusta tai mobiiliapplikaatiostamme. Helsinki-Vantaa on hiljainen kenttä, eikä kaikkia lentoja enää kuuluteta.

Ostoksia voit tehdä aina, lensitpä sitten kotimaahan tai ulkomaille. Katso tästä lisätietoa osto-oikeuksistasi.

Matkalta paluu

Monista muista lentoasemista poiketen Helsinki-Vantaalla on kolme uloskäyntiä/matkatavara-aulaa, joista matkatavarat noudetaan. Tarkista lähimmästä monitorista, noudatko laukkusi aulasta 1, 2A tai 2B.

Jos matkatavarasi eivät saapuneet perille tai ne ovat rikkoutuneet, tee siitä heti ilmoitus matkatavara-aulan tulopisteessä. Jos haluat lentoasemalta poistuttuasi matkatavaroita koskevia ohjeita tai yhteystietoja, saat ne oman lentoyhtiösi verkkosivulta. Matkatavaroiden käsittelystä, kuljetuksesta ja luovutuksesta vastaa lentoyhtiösi.

Selvitä etukäteen verottoman tuonnin rajat ja mitä tuotteita Suomeen ei ehkä voi lainkaan tuoda. Myös eläinten kuljetukseen liittyy omia rajoituksia, jotka pitää selvittää ennen maahantuloa.

Jos tulet saapuvia matkustajia vastaan, voit tarkistaa oikean vastaantuloaulan tästä.