Mistä lento lähtee ja milloin kentällä pitää olla?

Helsinki-Vantaan lentoasemalla kaikki lennot lähtevät yhdestä terminaalista. Lähtöselvitysajat vaihtelevat lennoittain, joten selvitä tarvittava aika omalta lentoyhtiöltäsi.

Helsinki-Vantaalla on yksi terminaali, josta kaikki lentoyhtiöt operoivat. Terminaali on auki ympäri vuorokauden.

Kun valmistaudut lentoosi etukäteen, matkasi sujuu helposti eikä lentoasemalla tule vastaan ikäviä yllätyksiä. Tarkista sivuiltamme, mitä asioita on hyvä ottaa huomioon ennen lentoasemalle tuloa.

Noudata lentoyhtiösi tai matkanjärjestäjäsi antamaa lähtöselvitysaikaa. Erityisesti vilkkaimpina aikoina Helsinki-Vantaalle on hyvä tulla ajoissa. Ruuhkaa on usein, kun lento lähtee

  • aamulla kello 6.00 - 8.30,
  • iltapäivällä kello 14.00 - 17.30 sekä
  • kesä-, syys-, joulu-, hiihto- ja pääsiäislomien alkaessa.

Varaa riittävästi aikaa:

Nykyisin muun muassa lähtöselvitys ja matkatavaroiden jättö hoituvat lähes pääsääntöisesti automaateilla itsepalveluna. Useissa pisteissä, kuten matkalippujen tarkastuksessa ja passintarkastuksessa, palveluita on digitalisoitu. Automaatteja on helppo käyttää, ja ne nopeuttavat ja sujuvoittavat matkalle lähtöä. Henkilökuntaa on paikalla auttamassa matkustajia. Näin käytät Helsinki-Vantaan digi- ja automaattipalveluita: Viisi askelta lähtöselvityksestä koneeseen nousuun.

Kotimaanlennot ja Euroopan Schengen-maiden lennot operoidaan porteilta 5-36. Kaukolennot ja Euroopan non-Schengen-lennot operoidaan porteilta 37-55, jonne mennään ja josta tullaan passintarkastuksen kautta. Lähtöporttisi voit tarkistaa tästä.

Seuraa lentosi ja lähtöporttisi tietoja terminaalin monitoreista, verkkopalvelusta tai mobiiliapplikaatiostamme. Helsinki-Vantaa on hiljainen kenttä, eikä kaikkia lentoja enää kuuluteta.

Ostoksia voit tehdä aina, lensitpä sitten kotimaahan tai ulkomaille. Katso tästä lisätietoa osto-oikeuksistasi.

Matkalta paluu

Helsinki-Vantaalla kaikki ruumassa kuljetettavat matkalaukut luovutetaan terminaalin keskitetyssä matkatavara-aulassa. 

Jos matkatavarasi eivät saapuneet perille tai ne ovat rikkoutuneet, tee siitä heti ilmoitus matkatavara-aulan tulopisteessä. Jos haluat lentoasemalta poistuttuasi matkatavaroita koskevia ohjeita tai yhteystietoja, saat ne oman lentoyhtiösi verkkosivulta. Matkatavaroiden käsittelystä, kuljetuksesta ja luovutuksesta vastaa lentoyhtiösi.

Selvitä etukäteen verottoman tuonnin rajat ja mitä tuotteita Suomeen ei ehkä voi lainkaan tuoda. Myös eläinten kuljetukseen liittyy omia rajoituksia, jotka pitää selvittää ennen maahantuloa.