Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaa on nautiskelijan taivas

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
10.05.2016 klo 09:08
Arkistointipäiväys
Matkustus
Tyylikkään muodonmuutoksen kokeneen lentoaseman 70 uutta myymälää, kahvilaa ja ravintolaa tekevät lennolle lähdöstä nyt entistä miellyttävämpää. Palveluita löytyy jokaiseen makuun ja matkustustyyliin.

Ylellisyyttä ylistävälle

Viinibaari Wine & View ihastuttaa laadullaan ja laajuudellaan. Valikoima kattaa viinejä kuuden euron kuohuviinilasillisesta 600 euron viinipulloihin ja maailman huippuviinien vanhoihin vuosikertoihin laseittain tarjoiltuna.

Suomalaisten pientilatuottajien herkuista koottu Tastes of Helsinki Airport -lautanen sisältää muun muassa Mouhijärven Herkkujuustolan punaheidi-juustoa, ylöjärveläisen lihanjalostamo Veljekset Mattilan härkää sekä tuusulalaisen konditoria ph7:n käsintehtyjä vaahtokaramelleja.

Viinibaari Wine & View'n valikoima ihastuttaa laadullaan ja laajuudellaan.

Kosmetiikkamyymälä Beauty Storen hyllyjä koristavat laadukkaat, Suomessa vielä harvinaiset tuotemerkit, kuten Tom Ford Beauty, La Mer, Bobbi Brown ja MAC. Myymälä on ensimmäinen tuoksuista, tuoksukynttilöistä ja vartalonhoitotuotteista tunnetun Jo Malone Londonin myyntipiste Pohjoismaissa. Myös luonnollisempi vaihtoehto Origins on Suomessa saatavilla vain Helsinki-Vantaalta.

Beauty Storessa voi nauttia lisäksi rentouttavasta käsihoidosta tai virkistävästä pikameikistä. Asiantunteva henkilökunta opastaa kosmetiikkavalinnoissa vankkumattomalla ammattitaidollaan.

Beauty Storen valikoimaan kuuluu muun muassa Jo Malone Londonin herkullisia tuoksuja.

Helsinki-Vantaasta on parissa vuodessa kuoriutunut merkkitietoisen paratiisi. Bally, Furla, Hugo Boss, Loewe, Love Moschino, Max Mara, MCM, Michael Kors, Mont Blanc, Parajumpers, Tiger of Sweden, Versace sekä lukuisat muut brändit odottavat matkustajia lähtöporttialueella vaate-, asuste- ja laukkuvalikoimineen.

Tiesitkö muuten, että esimerkiksi Max Mara, Michael Kors sekä lukuisat kosmetiikkamerkit ovat lentoasemalla kaupunkihintoja edullisempia?

Suomalaista suosivalle

Iittala Store tuo ikonista suomalaista muotoilua Helsinki-Vantaalle. Valikoimassa ihastuttavat klassikkotuotteiden lisäksi Iittala X Issey Miyake -kokoelman uutuudet.

Marimekko puolestaan piristää tasaraidalla, unikolla ja muilla rakastetuilla klassikoilla sekä uuden mallistonsa tuotteilla. Lentoaseman myymälöiden valikoimat koostuvat naisten- ja lastenvaatteista, asusteista, sisustustuotteista sekä astioista.

ARG Airport Fashion -myymälöiden hyllyillä komeilee Tero Palmrothin laadukkaita kenkiä.

Iittalan myymälä löytyy lentoaseman portilta 28.

Kalevalasta inspiroitunut TAPIO café henkii suomalaisuutta. Lähes kaikki, mitä kahvilassa näkee, koskee tai maistaa, kuten design-huonekalut, Iittalan astiat, henkilökunnan Marimekko-asut ja suuri osa annoksissa käytetyistä raaka-aineista, on suomalaista. Seinillä koreilee suomalaisen kuvittaja Teemu Järven eläinaiheisia teoksia.

Finefood-myymälöistä löytyvät parhaat suomituliaiset, kuten suomalaista kalaa ja juustoa, Fazerin suklaata, Vaasan ruisleipää, Muumi-kahvia ja Tertin Kartanon ruokatuotteita.

Helsinki-Vantaalla pääsee tutustumaan myös suomalaiseen valokuvataiteeseen. Karoliina Veijon, Johanna Sandinin ja Emilia Heiskasen Satumetsä ja Vakava meri & My New York -yhteisnäyttelyn pääosassa ovat satumainen Sibeliuksen puisto, Hangon viileänsiniset rannat ja New Yorkin ikoniset rakennukset.

Satumetsä ja Vakava meri & My New York -valokuvanäyttely portilla 38.

Kulinaristille

Pier Zero on Helsinki-Vantaan lentoaseman upea arkkitehtuurinen taidonnäyte. Ajatonta skandinaavista muotoilua henkivän ravintolan yläkerrassa voi nauttia lasilliset kuohuvaa tai fine dining -tasoisen kolmen ruokalajin illallisen vaikuttavissa maisemissa. Alakerta tarjoaa loistavat puitteet nopeampaankin syömiseen. Gourmet-annoksen voi myös napata mukaan lennolle. Ruoka-annoksissa suositaan suomalaisia raaka-aineita.

Pier Zero on Helsinki-Vantaan arkkitehtuurinen maamerkki.

Skandinaavisten makujen Nordic Kitchen yhdistää delin, baarin ja a la carten – ympäri vuorokauden auki olevasta ravintolasta saa niin aamiaista, välipalaa, lounasta kuin illallistakin. Kokeile vaikka Toast Skagenia tai herkullista sienirisottoa.

Aasialaisen ruoan ystävä suuntaa Two Tigersiin, jonka tuoreet, paikan päällä valmistetut sushi-, nuudeli- ja curryannokset vievät kielen mennessään. Kyytipojaksi voi valita vaikkapa vihreää teetä tai sakea.

Italialaishenkinen Bistrot suosii luomua ja suomalaista lähiruokaa. Tuoreuden takaavat paikan päällä leivottavat leivät ja leivonnaiset. Ravintolan pizzoista, pastoista, höyryävistä keitoista ja raikkaista salaateista pääsevät nauttimaan paitsi itse matkustajat, myös saattajat ja vastaantulijat.

Moi Helsinki on lentoaseman rento kohtaamispaikka matkustajille, saattajille ja vastaantulijoille. Pienpanimoiden oluiden ja sormisyötävän lisäksi baarissa on monen muun ravintolan tapaan oma menu lapsille.

Oluen ystäviä hemmotellaan myös tyylikkäässä 60° Bar & Brewery -baarissa, jonka laajaan pienpanimotuotteiden valikoimaan kuuluu muun muassa tuusulalaisen Maku Brewingin oluita.

Moi Helsinki vinkkaa asiakkailleen, millä eri tavoin Helsingissä voi tilata olutta.

Rentoutujalle

Jos jet lag painaa tai lento on myöhässä, GoSleep-uniputki on oiva paikka lepohetkeen. Suomalainen innovaatio takaa rauhallisen ja hiljaisen hengähdyksen lentoaseman vilskeessä. Uniputkessa voi levätä tai vaikkapa tehdä töitä muiden katseilta suojassa. Samalla läppärin tai kännykän saa ladattua lentoa varten täyteen virtaansa.

GoSleep-uniputkessa voi ottaa päiväunet tai tehdä töitä hälyltä suojassa.

Jokamiehen loungeksi kutsuttu Kainuu Lounge on kaunis, Kainuun luonnosta inspiroitunut tila. Kaikille avoin ja maksuton lounge mahdollistaa esimerkiksi päiväunet tai venyttelytuokion rauhallisessa ympäristössä. Loungessa sijaitseva Book Swap -kirjanvaihtopiste tarjoaa luettavaa lennolle.

Book Swap -kirjanvaihtopisteestä voi hakea lennolle lukemista.

Lentoaseman drinkkibaari Arctic Barin erikoisuus on paitsi suomalaisista raaka-aineista ammennetut herkulliset drinkit, kuten Tunturi Tonic ja Kuura Julep, myös katoton ulkoterassi, jossa pääsee haukkaamaan happea ennen pitkää lentoa ja nauttimaan Suomen säästä aidoimmillaan, tuli taivaalta sitten lunta, räntää tai pelkkää aurinkoa.

Toukokuun puolessavälissä aukeava M Room tarjoaa laadukkaita parturipalveluita miehille. Hiustenleikkaus, parranajo, parranmuotoilu sekä hiusten värjäys lentoasemalla takaavat, että matkakumppanin hiuskuontalo on reissussa huoliteltu ja viimeistelty. Parturiin voi saapua, vaikka ei olisikaan lähdössä lennolle.

Kaikki Helsinki-Vantaan palvelut

Lue lisää lentoaseman palvelu-uudistuksesta