Hyppää pääsisältöön

Kotoisten makujen ja tuotteiden Helsinki-Vantaa

Julkaistu
03.10.2017 klo 06:00
Juhlista ulkomaille suunnatessasi Suomen satavuotista historiaa nauttimalla kotimaisesta designista ja upeista maisemista ruokaelämyksen yhteydessä.

Helsinki-Vantaalta on Pohjois-Euroopan kentistä parhaat lentoyhteydet ja sen lisäksi kenttä on monelle matkalaiselle portti Suomeen. Satavuotisjuhlan kunniaksi kokosimme listan kentän suomalaisista elämyksistä.

1. Suomalaisten herkkujen juhlaa ja mainio näköala

Vuodesta 1969 Helsinki-Vantaalla toiminut ravintola Fly Inn (portti 27) on sekä matkustajien että henkilökunnan suosikki. Ennen kentän laajennusta 1983 ravintola oli kentän ainoita ja muodostui perinteikkääksi kohtaamispaikaksi. Ravintolan runsaaseen repertuaariin kuuluu muun muassa annos, jossa poronpaisti, puikulaperuna, mustajuuri ja metsäsienet muodostavat suussa sulavan makuyhdistelmän. 

2. Uppoudu taiteeseen ennen lentoa

Harva odottaa taidetta löytyvän lentokentän hälinästä, mutta Helsinki-Vantaalla on haluttu yhdistää erilaisia elämyksiä reissaajien matkanvarrelle. Finavian ArtPort-konsepti tuo matkalaisen silmien eteen maksuttomia, yllättäviä ja uudenlaisia palveluita, jotka tarjoavat niin rentoutusta kuin kiinnostavaa tekemistä lentoa odotellessa.

3. Katse kattoon – Junkers A50 muistuttaa menneistä ilmailun vuosikymmenistä terminaali 2:ssa

Muista kohdistaa silmät ylös, kun seuraavan kerran kiiruhdat terminaali 2:n läpi Helsinki-Vantaalla. Kattoon on kiinnitetty suomalaisen ilmailun legenda, Junkers A30 -pienkone, jota kapteeni Väinö Bremer lensi 1930-luvulla. 

4. Suomi100-teemabussit saattavat sinut lennolle

Lentokentällä koneiden ja terminaalien välillä huristelevat Suomen satavuotissyntymäpäivän kunniaksi koristellut bussit. Sauna-, Sibelius-, Formula 1-, kesämökki- ja hevimetallibusseissa näytetään myös lyhyt video matkan ratoksi. 

5. Vie pala Suomea maailmalle

Helsinki-Vantaa on oikea matkamuistojen runsaudensarvi uniikeista taideteoksista designer-tuotteisiin. Vie maailmalle mukanasi tuliaisia Muumeista riistasäilykkeisiin ja perinteikkäistä suklaista lakritsiin ja suklaapäällysteisiin marjaherkkuihin.  

6. Selfien aika on ennen koneeseen nousua

Suomalaiset reissuun lähtijät nappaavat usein Oak Barrelissa lähtöjuoman lisäksi myös selfien, ja kentältä löytyy muitakin huippupaikkoja kuvaamiseen. Kunhan et myöhästy lennoltasi! 

Helsinki-Vantaan taideteokset, näyttelyt ja muuta ajanvietettä löydät täältä

Lue lisää Helsinki-Vantaan kotoisista herkuista

Matkustus