Ohita navigaatio

Suomalaisista liikematkustajista Helsinki-Vantaa on maailman paras lentoasema

Artikkeli julkaistu
28.02.2018 klo 10:16
Businessman watching airplanes 3
Yritys
Suomalaiset liikematkustajat arvioivat Helsinki-Vantaan lentoaseman ylivoimaisesti parhaaksi lentokentäksi Pohjoismaissa, Euroopassa ja maailmanlaajuisesti FCM Travel Solutionsin* kyselyssä. Helsinki-Vantaan lentoasemalla vieraili vuonna 2017 yli 18,9 miljoonaa matkustajaa. Näistä hieman vajaa kolmannes ilmoitti olevansa työmatkalla.

”Liikematkustajat arvostavat Helsinki-Vantaan selkeyttä ja toimivuutta, erinomaisia palveluita sekä lentoaseman turvallisuutta ja matkanteon sujuvuutta. Kenttä sai kyselyssä erityismaininnat puhtaudesta ja rauhallisuudesta. Helsinki-Vantaa tarjoaa myös erinomaiset yhteydet Euroopan ja Aasian kohteisiin”, kertoi FCM Travel Solutionsin Suomen maajohtaja Anne-Marjut Väänänen Finavialle.

”Olemme iloisia, että liikematkustajat ovat tyytyväisiä Helsinki-Vantaan palveluihin ja laatutasoon. Asiakaskokemuksen näkökulmasta he ovat meille erittäin tärkeä kohderyhmä. Finavia on viime vuosina panostanut paljon usein matkustavien palveluihin ja kehittänyt toimintojaan entistä toimivammiksi ja sujuvammiksi, sanoo Finavian markkinointi- ja viestintäjohtaja Katja Siberg.

Siberg kiittää sekä Finavian omaa henkilökuntaa että lentoasemalla toimivia yrityksiä ja niiden henkilökuntaa sisukkaasta ja pitkäjänteisestä työstä asiakaskokemuksen kehittämisen eteen.

Nettikyselyyn marras-joulukuussa 2017 vastanneet lähes 550 suomalaista liikematkustajaa, travel manageria ja päätöksentekijää pitivät tärkeimpinä lentoaseman ominaisuuksina hyviä yhteyksiä, kuljetuksia ja etäisyyksiä kohteesta.

Tiesitkö, että vuonna 2018

  • Helsinki-Vantaalla toimii 50 lentoyhtiötä
  • Helsinki-Vantaalta on suorat lennot 145 kohteeseen
  • Helsinki-Vantaa on Pohjois-Euroopan tärkein lentoliikenteen solmukohta; jo pelkästään Aasiaan siltä on 20 reittiä ja yli 100 viikkolentoa

Yli puolet vastaajista piti lentokentän tärkeimpinä ominaisuuksina helppoa ja nopeaa lähtöselvitystä ja turvatarkastusta sekä lentoaseman tiloja ja palveluita. Joka kolmas vastaaja koki tärkeiksi myös kaupat ja ostosmahdollisuudet.

Nettikyselyyn osallistuneista vastaajista 67 prosenttia oli matkustanut lentäen työmatkalle vähintään 10 kertaa vuoden aikana.

Seasonal salad 2

Helsinki-Vantaalla otettu huomioon kiireisen liikematkustajan ruokailutoiveet

Helsinki-Vantaa eroaa edukseen muista lentoasemista esimerkiksi ruokatarjontansa puolesta. FCM:n kyselyssä yleisenä puutteena lentokentillä pidettiin terveellisen ja vähäkalorisen ruoan heikkoa saatavuutta. Helsinki-Vantaan lentoasemalla toimivat ravintoloitsijat ja kahviloiden pitäjät ovat kuitenkin jo vuosia panostaneet laadukkaaseen ruokatarjontaan.

”Helsinki-Vantaalla on huomioitu montaa muuta lentokenttää paremmin muun muassa erityisruokavalioiden noudattaminen. Lisäksi useat täällä toimivat ravintolat ovat palkittu kansainvälisesti, ja toimiipa täällä myös leipomo”, luettelee Finavian kaupallinen johtaja Elena Stenholm.

Oman ruokavalion mukaisen aterian voi tilata myös etukäteen halumaansa ravintolaan. Kiireisimmät matkustajat voivat tehdä tilauksensa netissä ja noutaa haluamansa tuotteet suoraan noutopisteeltä ilman kassajonossa seisomista.

Working at the airport

Liikematkustajille työskenteleminen lentoasemalla on arkipäivää

FCM:n kyselyyn vastanneet kertoivat kaipaavansa myös rentoutumisalueita. Lisäksi he toivoivat rauhallisia työtiloja, jotka tekisivät työmatkasta kätevämpää. Tämän päivän liikematkustaja haluaakin palvelujen elävän ajan vaatimusten mukaan.

Helsinki-Vantaalle on sijoitettu eri puolille terminaaleja useita rentoutumis- ja työskentelyalueita. Katso esimerkiksi

Helsinki airport passengers at Terminal 2

Helsinki-Vantaan ykkösasema vankka Pohjoismaissa, Euroopassa ja maailmanlaajuisesti

FCM:n kyselyn suomalaisvastaajat rankkasivat Suomen toiseksi parhaaksi lentoasemaksi maamme toiseksi vilkkaimman lentoaseman Oulun. Sitä kiiteltiin nopeudesta ja selkeydestä.

”Oulun lentoasema on tärkeä alueen elinkeinoelämälle ja Suomen kilpailukyvylle pohjoisemmassa Suomessa. Oulussa matkustajamäärät ovat kasvaneet positiivisesti ja asiakkaat ovat yhä tyytyväisempiä lentoaseman palveluun. Kesällä 2017 investoimme Oulussa 13 miljoonalla eurolla. Sen avulla varmistamme liikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden sekä lentoaseman kyvyn vastata lentoliikenteen kasvavaan kysyntään myös tulevaisuudessa”, kertoi johtaja Joni Sundelin reilu vuosi sitten.

Pohjoismaiden toiseksi parhaaksi lentoasemaksi Helsinki-Vantaan jälkeen nousi Kööpenhaminan Kastrup. Euroopan-listalla Helsingin jälkeen sijoittuivat Schipholin, Münchenin ja Frankfurtin lentoasemat, maailmanlistalla New Yorkin JFK, Lontoon Heathrow ja Singaporen Changi.

*FCM Travel Solutions on matkatoimisto Flight Centre Travel Groupin liikematkabrändi. World Travel Awards on valinnut FCM:n maailman parhaaksi liikematkatoimistoksi (World´s Leading Travel Management Company) jo seitsemänä peräkkäisenä vuotena (2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011).