Ohita navigaatio

Katso lentoaseman lista: Täältä löytyy vaihtoehtoja erikoisruokavalioita noudattaville

Artikkeli julkaistu
14.07.2015 klo 06:00
Arkistointipäiväys
Ruoka-aineksia esillä.
Matkustus
Erilaisten erikoisruokavalioiden noudattaminen tai vaikkapa lisäaineiden välttäminen kuuluvat monen matkustajan arkeen. Helsinki-Vantaalla tämä on otettu hyvin huomioon.

Erikoisruokavalioihin sopivat vaihtoehdot on merkitty Helsinki-Vantaalla selkeästi ravintoloiden ruokalistoilla tai kahviloissa kyltein ja tuotetiedoin.

Liki kaikista lentoaseman kahviloista ja ravintoloista saa gluteenitonta leipää, kuten myös laktoosittomia ja maidottomia tuotteita. Kahviloissa kahvin voi valita soija- tai kauramaidolla, joita voidaan vaahdottaa myös erikoiskahveihin. Soija- tai kauramaidon voi valita myös ruokajuomaksi.

Vegaaneillekin välipalanälkään sopivaa hedelmäsalaattia tai pähkinäsekoitusta on saatavilla useista lentoaseman kioskeista ja kahviloista. Juotavaksi löytyy myös laaja valikoima mehuja ja smoothieita, jotka ovat maidottomia ja lisäaineettomia.

Katso myös erillinen lista Helsinki-Vantaan ruoka- ja juomatarjonnasta vegaaneille.

Poimintoja Helsinki-Vantaan ravintoloista ja kahviloista

60 Bar & Brewery (portit 14-15): Hana- ja käsityöläisoluiden ohella saatavilla gluteenitonta olutta.

Burger Kingit (portti 29, portti 36 ja saapuvat 2A): Hampurilaiseen voi vaihtaa gluteenittoman sämpylän.

Café Tori (portti 26–27): Torin kuukausittain vaihtuva lounaskeitto on aina gluteeniton. Osa keitoista on myös vegaanisia. Saatavilla on lisäksi gluteenitonta ruokavaliota noudattaville juustosämpylä ja pientä makeaa kahvin kaveriksi.

Cesar’s Little Italy (T2, pohjakerros): Aamiais- ja lounasbuffetissa on päivittäin saatavilla gluteenittomia, vegaanisia, laktoosittomia ja maidottomia tuotteita. Aamusta iltaan tarjolla oleva, runsas salaattibaari rakentuu oman keittiön tuotteista. Salaattiannokseen voi valita useita erikoisruokavalioihin sopivia lisukkeita. Päivittäin vaihtuva keitto on lisäksi useamman kerran viikossa kasvispohjainen.

Fly Inn (portti 27): Ravintolan ruokalistalla on useita kasvisruokavaihtoehtoja, jotka saa pyydettäessä myös vegaanisina. Tarjolla on myös gluteenitonta olutta ja lämmintä ruokaa.

Freshly Made (portti 27): Matkaan mukaan saatavilla gluteenitonta leipää asiakkaan valitsemilla täytteillä.

Helsinki Market (portit 14-15): Useita lämminruokavaihtoehtoja on muokattavissa ruokavalioiden mukaan. Listalta löytyvät esimerkiksi kasvisburgeri ja kasvispasta. Tilata voi myös itse täytettyä gluteenitonta leipää.

Helsinki Sausage Company (portit 37–38): Currywurst ja lammasmakkara ovat nitriitittömiä makkaroita.

Johan & Nyström (portti 13): Kahvin kanssa maistuvat gluteeniton leipä tai vegaaniset välipalavaihtoehdot, kuten chia bowl tai hedelmäsalaatti.

Nordic Kitchen (portti 36): Monia lämminruokavaihtoehtoja voi muokata ruokavalioiden mukaan.

The Oak Barrel (portti 22): Janoiselle matkaanlähtijälle maistuu gluteeniton olut. Tarjolla myös gluteeniton ja ruokaisa makkara- ja nakkivalikoima (Chef Votkin ja HK Maakarit).

O’Learys (portti 29): Ravintolan ruokalistalla on useita kasvisruokavaihtoehtoja, jotka saa pyydettäessä myös vegaanisina. O’Learysin kesän uutuus on Oumph!-burger. Tarjolla on myös gluteenitonta olutta ja lämmintä ruokaa.

Pier Zero (portit 28-29): Palkitussa ravintolassa maistuvat vegaaniset salaatit.

Starbucks (portti 32, saapuvat 2B): Starbucksin ruokatuotevalikoima on vastikään uudistunut. Tarjolla on esimerkiksi vegaanisia falafelwrapeja sekä herkullista, vegaanista falafel-hummussalaattia.

Tapio Café (portit 24–25): Kesän raikkaina makuina ovat gluteeniton ja maidoton lohi-perunasalaatti sekä vegaaninen falafel-hummussalaatti. Pienempään nälkään tarjolla on tuoreita kasviksia sisältäviä kasvispikareita sekä gluteenittomia juustosämpylöitä sekä makeita herkkuja.

TwoTigers (portti 34): Kasvispohjainen sushilautanen (Vegetarian sushi platter) sopii vegaanillekin, ja Kombu-kasviskeitto voidaan valmistaa myös ilman kananmunaa.

Upper Crust (portti 19): Upper Crustissa on runsas valikoima erilaisia, ruokaisia patonkeja, jotka valmistetaan paikan päällä. Jokainen löytää mieleisensä täytevaihtoehdon patonkiinsa. Lisäksi valikoimassa on gluteenitonta sämpylää ja pientä makeaa.

Urban Food Market (T1, lähtöselvitys): Kahvilasta saa gluteenitonta leipää, joka voidaan täyttää asiakkaan toiveiden mukaisesti. Saatavilla on myös kokonaan vegaanisia leipiä sekä vegaanismoothieita.

WHSmith-kioskit (portti 15, portti 29, T2, lähtöaula ja T1, saapuvat): Kioskeissa on myynnissä laaja valikoima gluteenittomia ja maidottomia snack-tuotteita. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle maistuu gluteeniton kanasalaatti, vegaanille puolestaan vegaaniset Yosa-kauravälipalat sekä falafel-hummussalaatti.

Wine & View (portti 26): Sesongeittain vaihtuvista kasvistapaksista suurin osa on myös vegaanisia, gluteenittomia ja maidottomia.

Oman ruokavalion mukaisen aterian voi tilata myös etukäteen

Kahviloiden ja ravintoloiden henkilökunta antaa mielellään lisätietoa erikoisruokavaliota noudattaville sopivista vaihtoehdoista.

Oman ruokavalion mukaisen aterian voi myös tilata etukäteen. Ota yhteyttä Helsinki-Vantaan ravintoloihin:

SSP Finland, puh. 0207 629732, [email protected] tai
HMSHost, [email protected]

Hae Helsinki-Vantaan kahviloita ja ravintoloita