Ohita navigaatio

Valmistelutyöt T2:n laajentamiseksi käynnistyvät: Ensimmäiset työmaat P5:n ja P3:n eteen

Artikkeli julkaistu
24.08.2018 klo 09:00
Finavia käynnistää terminaali 2:n laajentamisen keväällä 2019. Ennen kuin varsinaisiin rakennustöihin päästään, tehdään valmistelevia töitä.

Ensimmäiset työmaat pystytetään maanantaina 27. elokuuta P3:n ja P2:n väliin Parkkitielle, T2:n ulosajotielle Terminaalitielle sekä P5:n eteen Tutkatielle. Työmailla on jonkin verran vaikutuksia ajoneuvoliikenteeseen ja jalankulkuun.

  • P3:n edessä sijaitsevien pikaparkkipaikkojen määrä vähenee hieman. T1:ssä asioivat voivat kuitenkin pysäköidä autonsa lyhytaikaisesti myös P3:een samaan hintaan. Katso pysäköinnin lisätiedot tästä.
  • Tutkatie muuttuu yksisuuntaiseksi Terminaalitien suunnasta. Tämä tarkoittaa, että P5:sta pääsee ajamaan ulos vain oikealle Teletien suuntaan. Ajo Terminaalitielle tapahtuu Lentäjäntien kautta. P5:n sisäänajossa sen sijaan ei tapahdu muutoksia, ja Terminaalitieltä pääsee normaaliin tapaan ajamaan Tutkatielle ja P5:een.
  • P5:n ja terminaali 1:n välissä kulkeva jalankulkutunneli poistuu käytöstä. Jalankulku siirtyy tilapäiselle reitille.

Muita vaikutuksia ei ole tiedossa, mutta alueella liikkuvia pyydetään noudattamaan yleistä varovaisuutta työmaiden ympäristössä.

Katso ajoreitti kartasta.

Työmailla tehdään vuoden loppuun asti vesi-, viemäri-, kaukolämpö- ja sähköputkituksia sekä niiden liittymät pääreitteihin. Putkitustöiden jälkeen päästään aloittamaan pysäköintitalo P1/P2:n purku. Näillä näkymin purkutyöt aloitettaisiin tammikuun alkupuolella.

Pahoittelemme rakennustöistä aiheutuvia häiriöitä ja haittoja.

Putkitustyöt liittyvät terminaali 2:n laajentamishankkeeseen, josta tiedotamme verkkosivuillamme.

Lue lisää T2:n laajentamisesta

T2:n kehitys on osa Finavian miljardin euron kehitysohjelmaa

Finavian kehitysohjelman tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa sekä kansainvälisessä lentoasemien kilpailussa että Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana.

Kansainvälisesti kilpailukykyinen lentoasema on koko Suomen hyvinvoinnin kannalta tärkeä ja sen avulla voidaan säilyttää suomalaisten hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaa. Laajennuksen ansiosta lentoasemalla voidaan palvella 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Kehitys Matkustus