Ohita navigaatio

Turusta suorat lennot Lontooseen – Wizz Airin uuden reitin avajaisia juhlittiin muumien seurassa

Artikkeli julkaistu
03.07.2019 klo 09:29
Arkistointipäiväys
Nauhan leikkaaminen Wizz Airin uuden reitin avaamisen merkiksi
Matkustus
Wizz Airin uutta reittiä Turusta Lontoon Lutonin lentoasemalle juhlittiin tiistai-iltana 2.7. Wizz Air on viime aikoina avannut Turusta monta uutta reittiä, joista seuraava eli reitti Skopjeen avautuu myöhemmin heinäkuussa. Yhtiö ilmoitti hiljattain avaavansa myös Suomen ensimmäisen suoran reitin Georgiaan, Turusta Kutaisiin.

Wizz Airin kone sai perinteiden mukaisen vesitervehdyksen uuden reitin avautumisen kunniaksi. Turusta voi nyt ensimmäistä kertaa lentää suoraan Lontooseen. Reittiä lennetään tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin Airbusin A320-200 -kalustolla. Lutonin lentoasema sijaitsee noin 50 km päässä Lontoosta pohjoiseen.

- Turku on entistä helpommin saavutettavissa tämän uuden reittiavauksen myötä. On hienoa, että olemme saaneet tällaisen suoran yhteyden kahden kulttuurisesti rikkaan kaupungin, Lontoon ja Turun välille. Uskon, että reitti herättää paljon mielenkiintoa, sanoo Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen.

Wizz Airin kone sai vesitervehdyksen eli paloautot suihkuttivat sen päälle vettä.

- Wizz Airin tavoite on antaa matkustajille mahdollisuus tutkia Euroopan tuntemattomia jalokiviä. Uusi reitti Lontoon ja Turun välillä tekee juuri tämän. Olemme ilahtuneita, että suora reittimme – ainoa mahdollinen suora lento – Lontoosta Turkuun tarjoaa monelle matkustajalle mahdollisuuden vierailla Turussa ja nauttia paikallisten vieraanvaraisuudesta, sanoo Wizz Airin viestintäpäällikkö Andras Rado.

-Samaan aikaan olemme iloisia voidessamme tarjota sujuvan yhteyden Lontooseen matkustajille, jotka haluavat tutustua Iso-Britannian historialliseen pääkaupunkiin modernin lentokoneen kyydissä, Rado jatkaa.

Avajaisten juhlijoita Wizz Airin koneen edessä auringonlaskun aikaan.

- On upeaa, että Turun ja Lontoon välille avautuu lentoyhteys. Kiitämme Wizz Airia uskosta ja panostamisesta Turkuun, Finaviaa hyvästä yhteistyöstä ja kaikkia matkustajia siitä, että yhä useampi on viime aikoina valinnut Turun sekä lähtöpaikaksi että määränpääksi, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Nyt avautuvan Lontoon lentoreitin vuoksi Turku on saanut runsaasti näkyvyyttä brittimediassa. Kaupungissa ja saaristossa ovat vierailleet muiden muassa The Guardian, The Times, Daily Mirror ja National Geographic Traveller.

-Turku ja saaristokokemus ovat takuuvarma yhdistelmä, joka kiinnostaa brittejä. Apunamme Iso-Britanniassa tehdyssä kampanjoinnissa on ollut Visit Finland, joka näkee Turun ja saariston yhdistelmässä suuren matkailupotentiaalin, kaupunginjohtaja Arve sanoo.

Kaksi naista seisoo reittiavajaisista kertovan kyltin luona.

Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat olleet viime vuosina nousussa. Uudet reittiavaukset varmasti vielä vauhdittavat kehitystä. Turun lentoasema oli viime vuonna matkustajamäärältään Suomen neljänneksi suurin.

Turun lentoaseman yhteydet monipuolistuvat kesän aikana entisestään, kun Wizz Air aloittaa 31.7. lennot Turusta Pohjois-Makedonian Skopjeen. Lentoyhtiö ilmoitti hiljattain aloittavansa myös lennot Turusta Georgian Kutaisiin, jonka ensilento on suunniteltu vuoden 2020 heinäkuulle. Lentoyhtiö on kuluneen vuoden aikana avannut jo reitit Turusta Puolan Krakovaan ja Liettuan Kaunasiin.