Ohita navigaatio

Lähdössä pääsiäismatkalle? Poimi vinkkimme sujuvaan lentomatkustukseen

Artikkeli julkaistu
11.04.2022 klo 14:28
Arkistointipäiväys
Pääsiäispupu Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöaulassa
Matkustus
Pääsiäinen on suosittua matkustusaikaa, ja se näkyy myös Helsinki-Vantaalla. Vilkkaimmat matkustuspäivät osuvat tänä vuonna keskiviikosta ja lauantaille 13.–16. huhtikuuta. Paluuliikenteen kiireisimmät päivät ovat puolestaan sunnuntaina ja maanantaina 17.–18. huhtikuuta.

Pyydämme matkustajia tulemaan lentoasemalle ajoissa 13.–16. huhtikuuta erityisesti, jos lento lähtee aamulla kello 6–9 tai iltapäivällä kello 15–18. Aikaa kannattaa varata riittävästi matkatavaroiden jättöön sekä turvatarkastukseen.

Jonoja voi muodostua eri palvelupisteille paitsi matkustajamäärän myös runsaiden sairauspoissaolojen vuoksi. Teemme kuitenkin parhaamme, että matkasi sujuisi mukavasti.

Näin sinulle jää enemmän aikaa nauttia matkalle lähdöstä - viisi vinkkiä lentomatkustajille

  1. Varaa pysäköintipaikka etukäteen, niin saat autosi haluamallesi pysäköintialueelle. Oletko huomannut pääsiäistarjouksemme koskien uutta P2-pysäköintihallia?
  2. Pakkaa nesteet, terävät esineet ja muut tavarat oikein matkalaukkuusi. Pakkausohjeet saat verkkosivuiltamme.
  3. Jos suunnistat pääsiäisen viettoon pohjoisen lumille tai Keski-Euroopan Alpeille, kannattaa vilkaista hiihtovarusteita koskevat ohjeet: Pakkaa sukset, laudat, lumivyörypakkaukset ja hiihtovoiteet oikein.
  4. Lämpimään ilmanalaan lentävät voivat jättää talvivaatteet säilytykseen matkan ajaksi Excess Baggage -palvelupisteelle. Aurinkovoiteita ja muita matkalle tarvittavia tuotteita voi kätevästi hankkia lentoaseman duty free -myymälöistä.
  5. Säästä aikaa ja vaihda valuuttasi lentoasemalla ennen koneeseen nousua. Se onnistuu helposti Forex-valuutanvaihtopisteillä

Hyvä tietää lentoaseman muutoksista

Uuden verotuslakimuutoksen ansiosta kotimaan matkustajat ja kaikki saapuvat matkustajat voivat nyt tehdä ostoksia Helsinki-Vantaan lentoaseman tax-free-myymälöissä. Lue lisää.

Helsinki-Vantaan lennot keskitetään yhteen terminaaliin kesäkuussa. Muutama lentoyhtiö on jo muuttanut terminaali 1:stä terminaali 2:n uuteen laajennusosaan, joten tarkista verkkosivuiltamme, mistä terminaalista lento lähtee ja minne se saapuu. Lue lisää.