Hoppa över navigering

Ska du åka på påskresa? Plocka upp våra tips för smidigt flygresande

Article published
11.04.2022 kl 14:28
Archived
Pääsiäispupu Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöaulassa
Resa
Påsken är en populär restid, och det syns också på Helsingfors-Vanda flygplats. De livligaste avresedatumen i år infaller på onsdag–lördag den 13–16 april. De mest hektiska dagarna för returtrafiken är i sin tur söndagen den 17 och måndagen den 18 april.

Vi ber passagerare med avresa den 13–16 april att komma till flygplatsen i god tid, i synnerhet om flyget avgår klockan 6–9 på morgonen eller klockan 15–18 på eftermiddagen. Man ska reservera tillräckligt med tid för bagageinlämningen och säkerhetskontrollen.

Köer kan uppstå vid olika servicediskar, inte bara på grund av antalet passagerare utan även på grund av den stora sjukfrånvaron. Vi kommer dock att göra vårt bästa för att se till att din resa går smidigt.

Så här får du mer tid att njuta av din avresa – fem tips för flygpassagerare

  1. Boka din parkeringsplats i förväg så får du din bil i det parkeringsområde du vill. Har du sett vårt påskerbjudande för den nya parkeringshallen P2?
  2. Packa vätskor, vassa föremål och andra saker på rätt sätt i din resväska. Packningsanvisningarna hittar du på vår webbplats.
  3. Om du ska tillbringa påsken i det snöiga norr eller i Alperna i Centraleuropa är det bra att ta en titt på anvisningarna gällande skidutrustningen: Packa skidor, snowboards, lavinpaket och skidvallor på rätt sätt.
  4. Alla som flyger till ett varmare klimat kan lämna sina vinterkläder till förvaring under tiden för resan vid Excess Baggage-servicedisken. Solkrämer och andra produkter som behövs för resan kan enkelt köpas på duty free-butikerna på flygplatsen.
  5. Spara tid och växla valuta på flygplatsen innan du stiger ombord. Detta går enkelt på Forex-valutaväxlingsställena

Bra att veta om ändringarna på flygplatsen

Tack vare den nya ändringen av beskattningslagen kan inrikespassagerare och alla anländande passagerare nu handla i taxfreebutikerna på Helsingfors-Vanda flygplats. Läs mer.

I juni koncentreras flygen från och till Helsingfors-Vanda flygplats till samma terminal. Några flygbolag har redan flyttat från terminal 1 till den nya utbyggnaden av terminal 2, så kolla på vår webbplats för att se vilken terminal ditt flyg avgår från eller anländer till. Läs mer.