Ohita navigaatio

”Omalle yritykselle täytyy antaa kaikkensa” – näin Vohvelikuninkaan tarina Oulun lentoasemalla syntyi

Artikkeli julkaistu
05.09.2022 klo 16:00
Vohvelikuningas
Ihmisiä & Ilmailua
Yrittäjä Pasi Kangaskorte avasi Vohvelikuninkaan Oulun lentoasemalle vuonna 2019.

Makeista ja suolaisista vohveleistaan tunnettu kahvila Vohvelikuningas palvelee Oulun lentoasemalla portilla 14. Ajatus lentoasemalla toimimisesta syntyi muutama vuosi sitten, kun Finavia haki Oulun lentoaseman porttialueelle kahvilayrittäjää.

Vohvelikuninkaan avaaminen lentoasemalle oli alusta alkaen todella mielenkiintoinen projekti. Ennen lentoasemalle tuloa toimimme kaupungin keskustassa sekä Oulun kauppakeskuksessa, josta sitten siirryimme lentoasemalle, Vohvelikuninkaan perustaja Kangaskorte kertoo.

Lentoasemaympäristö on ollut mieluinen ja yrittäjän itse kehittämät reseptit ovat keränneet kiitosta.

Olen ollut tyytyväinen yhteistyöhömme Finavian kanssa näiden vuosien aikana. Ilokseni olen myös kuullut matkustajilta, että meistä puhutaan myös muilla lentoasemilla.

Usko omaan yritystoimintaan on säilynyt vuodesta toiseen, vaikka väliin on mahtunut niin toiminnan laajentamista kuin matkailu- ja ravintola-alaa koetellutta pandemiaakin.

Omalle yritykselle täytyy antaa kaikkensa, jos meinaa tehdä sillä jotain suurta. Seison itse sata prosenttisesti Vohvelikuninkaan takana, ja kehitän, laajennan ja vedän yritystä eteenpäin innokkaasti joka päivä.

Kahvilan rinnalle syntyi kauppa

Viime vuosina Vohvelikuninkaan valikoima on laajentunut ravintolatoiminnan ulkopuolelle, kun Kangaskorte avasi Oulun lentoasemalle kaksi myymälää, joista toinen palvelee kahvilan edustalla ja toinen saapuvien matkustajien aulassa.

Saapuvien aulan itsepalvelukauppa, 247 Shop, palvelee ihan kaikkia lentoasemalla vierailevia vuoden jokaisena päivinä, kaikkina kellon aikoina.

Vohvelikuninkaan edustalla olevassa tuliaismyymälässä puolestaan panostetaan kaikkien rakastamiin Muumeihin.

Pyrimme pitämään myymälässämme isointa muumituotevalikoimaa verrattuna muihin. Oululaisten ei siis tarvitse enää matkustaa Naantaliin asti ostoksille, tervetuloa vaan meille, Kangaskorte vinkkaa.

Lue lisää lentoasemiemme yrittäjistä

R-kauppias palasi Helsinki-Vantaalle yli kymmenen vuoden jälkeen: ”Päätin, että jos kauppiaspaikka aukeaa, haluan sen”

Runway Bar avautui uudeksi kohtaamispaikaksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Humans of Helsinki Airport: Richie’s Gourmet Hot Dogs -ravintoloitsija Sandro Riccio