Hoppa över navigering

“Man måste ge allt för sitt företag” – så fick våffelkungen på Uleåborgs flygplats sin början

Article published
05.09.2022 kl 16:00
Vohvelikuningas
Människor & Luftfart
Företagaren Pasi Kangaskorte öppnade sitt kafé Vohvelikuningas på Uleåborgs flygplats 2019.

Vohvelikuningas (Våffelkungen), känd för sina söta och salta våfflor, finns vid gate 14 på Uleåborgs flygplats. Idén om att bedriva verksamhet på flygplatsen föddes för några år sedan när Finavia sökte en kaféföretagare till gateområdet på Uleåborgs flygplats.

- Att öppna Vohvelikuningas på flygplatsen var ett mycket intressant projekt från början. Innan Vohvelikuningas öppnade på flygplatsen hade företaget lokaler i stadens centrum och ett köpcentrum i Uleåborg, varifrån vi sedan flyttade till flygplatsen, säger grundaren Kangaskorte.

Flygplatsmiljön har varit trevlig, och recepten som utvecklats av entreprenören själv har fått beröm.

- Jag har varit nöjd med vårt samarbete med Finavia under dessa år. Det gläder mig också att höra att passagerarna talar om oss på andra flygplatser.

Tron på den egna verksamheten har bibehållits år efter år, även om de senaste åren har innefattat bland annat en expansion av affärsverksamheten samt en pandemi som har prövat turist- och restaurangbranschen.

- Om man vill göra något stort med sitt företag, måste man ge det allt man har. Jag står själv till etthundra procent bakom Vohvelikuningas och utvecklar, expanderar och driver företaget framåt med entusiasm varje dag.

En butik bredvid kaféet

Under de senaste åren har Vohvelikuningas utbud expanderat utöver restaurangverksamheten när Kangaskorte öppnade två butiker på Uleåborgs flygplats, varav en finns i ankomsthallen och den andra strax bredvid kaféet.

- Självbetjäningsbutiken i ankomsthallen, 247 Shop, betjänar alla besökare på flygplatsen varje dag året runt, dygnet runt.

Souvenirbutiken framför Vohvelikuningas fokuserar däremot på Muminfigurerna som alla älskar.

- Vi strävar efter att ha det största sortimentet av Muminprodukter i vår butik jämfört med andra butiker. Uleåborgarna behöver inte längre resa till Nådendal för att shoppa, utan de är välkomna till oss, tipsar Kangaskorte.